Guldkornet kök och kafé
På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.
Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.
För mer information och menyförslag kan du kontakta oss på telefonnummer:
010-834 83 08 eller ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se.
Matsedlar Guldkornet kök och kafé
Vecka 20 (13-19 maj)
Måndag
- Vegetarisk: Mbowa Afrikansk gryta med grönsaker, bönor och kokos
- Skånsk kalops med inlagda rödbetor
- Stekt kyckling med dragonsås och ris
Tisdag
- Vegetarisk: Biffar på gråärta, västerbottenost, gräslök och rostad blomkål
- Stekt rimmad sidfläsk med löksås eller nävgrön med lingon
- Lasagne med oregano och parmesan
Onsdag
- Vegetarisk: Blomkålsbiffar med gräslök och persiljerostade morötter
- Pannbiff med gräddsås, stekt lök och lingon från Torfolk Gård
Torsdag
- Lasagne på färska grönsaker, åkerböna och örter
- Panerad fiskfilé med dansk remouladsås och citron
- Nötköttsskav med svamp, persilja, potatismos och lingon
Fredag
- Vegetarisk: Kockarnas val
- Rosmarinkryddad kotlettrad med råstekt potatis och purjolök
- Pyttipanna med inlagda rödbetor och stekt ägg
Lördag
Panerad fiskfilé med dill- och gräslöksås samt citron
Söndag
Biffstroganoff med svamp, timjan och tomat
Vecka 21 (20-26 maj)
Måndag
- Vegetarisk: Japanska pannkokor med purjolök, sesamfrön, friterad tofu och chilimajonäs
- Nötfärs med färska grönskaker, ädelost och körsbärstomater
- Kyckling i currysås med fänkål, morot, purjolök och äpple
Tisdag
- Vegetarisk: Lasagne på baljväxter, aubergine och körsbärstomater
- Kycklingbiffar, citronsås med gräslök och potatismos
- Sejrygg med fänkål, purjolök, dill och citronsås
Onsdag
- Vegetarisk: Morotsbiffar med fetaost och rostade pumpakärnor
- Biff à la Lindström med skysås, potatismos, gröna ärtor och persiljesmör
Torsdag
- Risottobiffar med fänkål, svamp och purjolök
- Panerad kolja med skarpsås och citron
- Ostgratinerad tortillas med köttfärs och färska grönsaker, salsa och gräddfil
Fredag
- Vegetarisk: Kockarnas val
- Timjan- och citronkyckling, grönpepparsås och klyftpotatis
- Ungsbakad sejrygg med färska grönsaker och örter
Lördag
Schnitzel med ost och rökt bok med rödvinsås
Söndag
Skinkstek med gräddsås och äppelmos
Vecka 22 (27 maj-2 juni)
Måndag
- Vegetarisk: Gul- och gråärtabiffar med sesamfrön och broccoli
- Pannbiff med stekt lök, gräddsås och lingon
- Marinerad kyckling med färska grönsaker och örter
Tisdag
- Vegetarisk: Bönbiffar med champinjoner, purjolök och timjansås
- Parmesanostpanerad kyckling med sås på soltorkade tomater, fetaost
och vitlök - Fiskfilé med färska grönsaker i dill- och gräslöksås
Onsdag
- Vegetarisk: Rödbetsbiffar med västerbottenost och rostade solroskärnor
- Köttfärslimpa med champinjon- och gräslöksås
Torsdag
- Pasta med rostade grönsaker, kapris, tomat och citron
- Panerad fiskfilé med romsås och citron
- Fylld falukorv med ost, lök, tomat, senap och grädde
Fredag
- Vegetarisk: Kockarnas val
- Schnitzel med bearnaisesås och rostad vitlökspotatis
- Panko- och grönsaksbakad kolja med basilikaolja samt vitvinssås
Lördag
Biff stroganoff med timjan och champinjoner
Söndag
Ört- och vitlökskryddad fläskkarré med rostad potatis
Vecka 23 (3-9 juni)
Måndag
- Vegetarisk: Zucchini- och fetaostbiffar, gurkraita samt klyftpotatis
- Lasagne på nötfärs med oregano och parmesanost
- Pankopanerad fiskfilé, sås på äpple, kapris, citron och gräslök
Tisdag
- Vegetarisk: Vegetarisk bolognese med rödvin och örter
- Helstektkotlettrad med dragonsås och rostad potatis
- Kyckling med kokos lime, grönsaker och rödcurry
Onsdag
- Vegetarisk: Vegetarisk lasagne med basilika och tomater
- Parmesanost paneradkyckling med basilikasås och
broccoli
Torsdag - Sveriges nationaldag
Schnitzel med rödvinsås, kryddsmör och haricots verts
Fredag
- Vegetarisk: Kockarnas val
- Helstekt fläskkarré med pepparsås och klyftpotatis
- Ungsbakad kolja i tomatsås med vitvin, oliver och örter
Lördag
Chili- och vitlöksmarineradkyckling med rostade grönsaker och dragonssås
Söndag
Helstekt kotlettrad med grönpepparsås och klyftpotatis
Guldkornets buffémeny
Buffé och andra goda små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med! Minsta antal för alla bufféer utom den kallskurna är 20 personer.
Beställ på telefon 010-834 83 08 eller mejla till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se
För utskrift: Guldkornets buffémeny (pdf) Pdf, 3 MB.
Gott och enkelt att ta med
Bröd
- Grov eller ljus fralla med pålägg - 30 kronor
- Filmjölkslimpa med pålägg - 32 kronor
Fyra fina snittar - 25 kronor/styck
- Kallrökt laxrulle
- Ädelost med päronconfit
- Salami och soltorkad tomat
- Räk och dill
Tre sorters mackor
- Matig macka - 69 kronor
- Matigare macka - 79 kronor
- Matigast macka - 89 kronor
Paj med sallader (3 portioner) - 260 kronor/styck
- Kycklingpaj
- Köttfärspaj
- Räkpaj
- Fetaost och salamipaj
- Vegetarisk paj
Soppa med hembakt bröd och ost - 89 kronor/portion
- Skaldjurssoppa
- Svampsoppa
Fyra olika sallader
- Grekisk sallad med feta och oliv - 89 kronor
- Brie och salamisallad - 99 kronor
- Kycklingsallad - 99 kronor
- Räksallad - 110 kronor
Smörgåstårta - 80 kronor/portion
(Minsta antal 15 portioner)
Att dricka till
- Kaffe, te - 20 kronor
- Lättöl, mineralvatten - 20 kronor
- Juice, cider - 20 kronor
Fikabröd
- Bulle - 25 kronor
- Kaka - 25–35 kronor
- Fruktfat - 25 kronor
Buffé Guldkornet
- Grillad lax med gremolata, cocktailtomater och parmesanost
- Mjukbakad biff med fänkålsfrön, timjan och svartpeppar
- Majskyckling med spenat, prästost, cashewnötter och citron
- Broccoli och brieostpaj med tomat, purjolök samt basilika
- Tabbouleh på couscous
- Quinoa med picklad rödlök, sparris, blomkål och räkor
- Honungsmelon, fetaost, granatäpplen och balsamico
- Hummus med persilja och nötter
- Bröd med fänkålsfrön och kummin
Pris: 295 kronor per person
Italiensk buffé
- Salami och lufttorkad skinka
- Kycklingfilé med parmesan, persilja och vitlök
- Pastasallad med handskalade räkor och pesto
- Fetaostpaj med kalamataoliver
- Fina oliver och soltorkade tomater
- Hembakad focaccia med tapenade
- Kronärtskockssallad
- Italienska ostar, äppelchutney färska frukter och kex
- Tomatsallad, ruccolasallad och marinerade färska champinjoner
Pris: 260 kronor per person
Chokladpannacotta med kanderade mandlar och hallon
Pris: 70 kronor per person
Vegetarisk buffé
- Jordärtskocka med, äpple, citron, valnötter och ärtskott
- Broccoli med rostade melonkärnor, pinjenötter och sötpotatis
- Harissamorötter med couscous och thahini
- Grillad sparris med quinoa, honung och getostcrème
- Rotfruktssallad med rosmarin och parmesan
- Bönbiffar med majs och jalapenos, citron och vitlökssås
- Bröd med vallmofrö, pumpa och solroskärnor
- Hummus
Pris: 270 kronor per person
Kallskuren buffé
- Tre sorters kallskuret
- Potatissallad alternativt potatisgratäng
- Tomatsallad
- Marinerade färska champinjoner
- Vitlökscrème
- Blandsallad
- Hembakat bröd och smör
Pris: 160 kronor per person
Prisinformation
Höjt lunch- och helgpris från och med måndag 8 januari
Priset för dagens lunch höjs till 115 kronor och helgpriset till 120 kronor.
- Frukost: 83 kronor
- Lunch vardag: 115 kronor
- Lunch helg: 120 kronor
- Middag: 85 kronor
Till dig som äter ofta erjuder vi 10 lunchkuponger för 1 035 kronor.
Öppettider
Frukost
Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30
Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30
Middag
Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30
Kafé och kiosk
Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.
Receptionskiosk finns för hotellets gäster.