Till startsidan

Sommarkurser 2024

Skrivretreat återkommer 2024!

Skrivretreat 2024

Kursen är ett unikt tillfälle för dig som skriver att kunna arbeta självständigt och fokuserat med ett eget skrivprojekt. Samtidigt får du möjlighet att inspireras av, och byta erfarenheter med andra i samma situation. På dagarna är skrivandet fritt. Det finns både gemensamma och avskilda rum att sitta och skriva i. Du som deltagare jobbar självständigt med ditt eget projekt, antingen på din egen dator eller med block och penna. Frukost, lunch, middag och fika delar upp dagen i olika pass, men resten av tiden planerar du själv. Du kanske vill skriva hela dagen eller passa på att ta en promenad, läsa eller meditera. På kvällarna umgås vi och diskuterar skrivande och våra processer. Vi ventilerar saker bara andra skrivande kan förstå; vi ger varandra tips och idéer – och delar med oss av det vi vill dela med oss av.

Observera att detta inte är en skrivarkurs, utan en möjlighet för dig som redan arbetar på ett skrivprojekt att träffa andra i samma situation. Kursens upplägg bygger på helpension under kursdagarna. 

Värd för retreatet är Sofie Jansson som ursprungligen är från Molkom, men numera bosatt i Göteborg. Förutom att leda kurser gör hon kortfilmer, smycken, designar hemsidor, fotograferar, skriver och spelar teater. Hon har dessutom studerat skrivpedagogik och är en av personerna bakom webbsidan skriva.net.

Sofie har publicerats i antologier på både engelska och svenska.

Kostnader

  • Enkelrum 6585 kronor 24-28 juni

I priset ingår frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, middag och kvällsfika.

  • Möjlighet att komma 23 juni och stanna till 30 juni med självhushåll 300 kr.

Datum

  • 24-28/6 helpension vardagar
  • 23/6 och 29-30/6 med självhushåll.

Tid

  • 24 juni start klockan 10:00

Ansökan

Ansök senast 15 mars 2024

Efter sista ansökningsdag får du besked om du är antagen. För att bekräfta din plats betalar du in anmälningsavgiften på 1000 kronor inom 14 dagar på länken du får i antagningsmailet. Resterande kursavgift faktureras. Anmälningsavgiften återbetalas endast vid avbokning på grund av medicinska skäl (läkarintyg krävs.)

Ansökan sker via Schoolsoft.

Urvalskriterier

Vid fler ansökningar än tillgängliga platser görs ett urval. Tidigare kursdeltagare har förtur till plats framför nya deltagare. Är alla tidigare kursdeltagare görs ett urval i dialog med värd för Skrivretreatet.

Kontakt

Expedition

Telefon: 010-83 31 004
E-post: molkom@regionvarmland.se