Till startsidan

Vi finns på plats med massa aktiviteter

Skapa din egen karta, tryck din egen tygkasse, testa spel och mycket annat i vår monter. Vi har en välbemannad monter med både aktiviteter och personal med information om vad vi kan erbjuda på vägen till ditt drömyrke. Vi finns där för att hjälpa dig i dina tankar och funderingar om hur du kan nå ditt mål utifrån dina förutsättningar.

Plats

Yrkesmässan arrangeras på Tingvalla Sportcenter, Racketcenter och i Tingvalla Isstadion, i Karlstad.

Vår monter har nr VYT16 och finns på Yrkestorget.
Här hittar du en karta över evenemangsområdet.

Öppetider

Tisdag 23/4 10.00-16.00
Onsdag 24/4 09.00-16.00
Torsdag 25/4 09.00-12.00 (Prisutdelning 15.00-16.30 i Racketcenter, Tingvalla Sportcenter)

Transport och parkering

Det går att åka gratis buss från Karlstad centrum till evenemanget.
Här hittar du parkeringsinformation och annan praktisk information

Se oss på lilla scenen

En väg till drömyrket oavsett start

Tisd 23/4 12:40 (15 min)

Inledning med skådespeleri från Molkoms folkhögskola. Studie- och yrkesvägledare berättar om hur vägen till ett drömyrke kan passera via en folkhögskola. Exempel på studier och arbeten inom skog från Klarälvdalens folkhögskola.

Onsd 24/4 12:40 (10 min)

Lärare från Kristinehamns Folkhögskola berättar om folkbildning och hur man genom sin kreativa process och ens intresse för spel- och nördkultur kan komma ett steg närmare sitt drömyrke.

Torsd 25/4 09:40 (15 min)

Inledning med skådespeleri från Molkoms folkhögskola. Lärare från Kristinehamns Folkhögskola berättar om folkbildning och hur man genom sin kreativa process och ens intresse för spel- och nördkultur kan komma ett steg närmare sitt drömyrke.

 

Varmt välkommen!

Om Yrkes-SM

Yrkes-SM är ett storslaget evenemang som ger besökarna möjligheten att upptäcka, utforska och prova på olika yrken. Under dagarna tre kan besökarna följa de som tävlar för att se Sveriges yrkesskickligaste ungdomar göra upp om SM-titeln inom en rad olika yrken. Alla kan ha roligt på Yrkes-SM, både som elev, förälder, jobbsökande, yrkesväxlare, lokal företagare, skolanställd, anhörig till tävlanden, allmänt intresserade och alla däremellan.

Här kan du läsa mer om detta stora evenemang