Guldkornet kök och kafé
På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.


Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.
För mer information och menyförslag kan du kontakta oss på telefonnummer:
010-834 83 08 eller ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se.
Matsedlar Guldkornet kök och kafé
Vecka 5 (30 januari - 5 februari 2023)
Måndag
- Helstekt kotlettrad med grönpepparsås och klyftpotatis
- Sötpotatisplättar ugnsbakad vitkål med gräddig tomat och chilisås
Tisdag
- Sidfläsk med löksås alternaitvt nävgröt
- Bönbiffar med fetaost, soltorkade tomater och basilika
Onsdag
- Kalops med morötter och inlagda rödbetor
- Pasta med vegetarisk bolognes, örter och parmesan
Torsdag
- Stekt kyckling med timjan och vitlöks rostade rotfrukter, äppelcidersås
- Blomkålsbiffar med currysås och klyftpotatis
Fredag
- Schnitzel fylld med lufttorkad skinka och mozzarella samt rödvinsås
- Fiskfilé med färska grönsaker och vitvinssås med gräslök
Lördag
Halstrad gravlax med dillstuvad potatis och senapssås
Söndag
Kykling med bbq-sås och ugnsbakad potatis
Vecka 6 (6 februari - 12 februari 2023)
Måndag
- Kycklinglår med färska grönsaker i currysås och ris
- Biffar på åker böna och rotselleri med broccoli samt gräddsås
Tisdag
- Stekt sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård
- Vegetarisk lasagne med basilika och mozzarella
Onsdag
- Kålpudding med gräddsås och lingon
- Morotsbiffar med grönsaker, champinjon och dragonsås
Torsdag
- Fiskfilé med skaprsås och citron
- Zucchinibiffar med mozarella och örtsås
Fredag
- Kyckling med dragonsås och blomkål
- Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor
Lördag
Fiskfilé med citron, äpple och purjolök
Söndag
Kyckling lindad med lufttorkad skinka med sås på soltorkade tomater, vitlök och parmesan
Guldkornets buffémeny
Buffé och andra goda små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med! Minsta antal för alla bufféer utom den kallskurna är 20 personer.
Beställ på telefon 010-8348308 eller mejla till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se
För utskrift: Guldkornets buffémeny (pdf) Pdf, 3 MB.
Gott och enkelt att ta med
Bröd
- Grov eller ljus fralla med pålägg - 30 kronor
- Filmjölkslimpa med pålägg - 32 kronor
Fyra fina snittar - 25 kronor/styck
- Kallrökt laxrulle
- Ädelost med päronconfit
- Salami och soltorkad tomat
- Räk och dill
Tre sorters mackor
- Matig macka - 69 kronor
- Matigare macka - 79 kronor
- Matigast macka - 89 kronor
Paj med sallader (3 portioner) - 260 kronor/styck
- Kycklingpaj
- Köttfärspaj
- Räkpaj
- Fetaost och salamipaj
- Vegetarisk paj
Soppa med hembakt bröd och ost - 89 kronor/portion
- Skaldjurssoppa
- Svampsoppa
Fyra olika sallader
- Grekisk sallad med feta och oliv - 89 kronor
- Brie och salamisallad - 99 kronor
- Kycklingsallad - 99 kronor
- Räksallad - 110 kronor
Smörgåstårta - 80 kronor/portion
(Minsta antal 15 portioner)
Att dricka till
- Kaffe, te - 20 kronor
- Lättöl, mineralvatten - 20 kronor
- Juice, cider - 20 kronor
Fikabröd
- Bulle - 25 kronor
- Kaka - 25–35 kronor
- Fruktfat - 25 kronor
Buffé Guldkornet
- Grillad lax med gremolata, cocktailtomater och parmesanost
- Mjukbakad biff med fänkålsfrön, timjan och svartpeppar
- Majskyckling med spenat, prästost, cashewnötter och citron
- Broccoli och brieostpaj med tomat, purjolök samt basilika
- Tabbouleh på couscous
- Quinoa med picklad rödlök, sparris, blomkål och räkor
- Honungsmelon, fetaost, granatäpplen och balsamico
- Hummus med persilja och nötter
- Bröd med fänkålsfrön och kummin
Pris: 295 kronor per person
Italiensk buffé
- Salami och lufttorkad skinka
- Kycklingfilé med parmesan, persilja och vitlök
- Pastasallad med handskalade räkor och pesto
- Fetaostpaj med kalamataoliver
- Fina oliver och soltorkade tomater
- Hembakad focaccia med tapenade
- Kronärtskockssallad
- Italienska ostar, äppelchutney färska frukter och kex
- Tomatsallad, ruccolasallad och marinerade färska champinjoner
Pris: 260 kronor per person
Chokladpannacotta med kanderade mandlar och hallon
Pris: 70 kronor per person
Vegetarisk buffé
- Jordärtskocka med, äpple, citron, valnötter och ärtskott
- Broccoli med rostade melonkärnor, pinjenötter och sötpotatis
- Harissamorötter med couscous och thahini
- Grillad sparris med quinoa, honung och getostcrème
- Rotfruktssallad med rosmarin och parmesan
- Bönbiffar med majs och jalapenos, citron och vitlökssås
- Bröd med vallmofrö, pumpa och solroskärnor
- Hummus
Pris: 270 kronor per person
Kallskuren buffé
- Tre sorters kallskuret
- Potatissallad alternativt potatisgratäng
- Tomatsallad
- Marinerade färska champinjoner
- Vitlökscrème
- Blandsallad
- Hembakat bröd och smör
Pris: 160 kronor per person
Prisinformation
- Frukost: 78 kronor
- Lunch vardag: 109 kronor
- Lunch helg: 115 kronor
- Middag: 83 kronor
Till dig som äter ofta erjuder vi 10 lunchkuponger för 1000 kronor.
Öppettider
Frukost
Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30
Lunch
Måndag–fredag: 11.30–13.30
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30
Middag
Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30
Kafé och kiosk
Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.
Receptionskiosk finns för hotellets gäster.