Till startsidan

Priser

Tandvården är avgiftsfri till och med sista december det år som du fyller 23. Som vuxen får du ett tandvårdsbidrag varje år och det finns också fler ekonomiska stöd för tandvård. Längst ner på den här sidan hittar du vår prislista.

Om- och avbokningspolicy

Kan du inte komma på din bokade tid ber vi dig att om- eller avboka ditt besök i god tid, dock senast 24 timmar innan besöket. Lämnar du återbud senare än så eller uteblir utan att kontakta oss, hinner vi inte erbjuda tiden till någon annan och du behöver då betala en avgift (se avgifter längre ner).

Du ändrar eller bokar av din tid enklast genom att logga in på www.1177.se. Du hittar tiden under ”Bokade tider”. Observera att vissa besök inte kan av- och ombokas via 1177.se, kontakta då din klinik.

För att logga in behöver du ett BankID eller e-legitimation. Är du ombud för ett barn kan du logga in med din egen inloggning fram tills dess att barnet har fyllt 13 år.

Avgifter

Uteblivande, barn 0-17 år (gäller ej barnets första besök)

  • Allmäntandvård 100 kr
  • Specialisttandvård 125 kr

Uteblivande, vuxen från 18 år

  • Allmäntandvård 350 kr
  • Specialisttandvård 440 kr

Sent återbud, vuxen (avbokning mindre än 24 timmar innan besöket)

  • Allmäntandvård 150 kr
  • Specialisttandvård 190 kr

Tandvårdsbidrag och högkostnadsskydd finns för alla

Varje år får du ett Allmänt tandvårdsbidrag (ATB). Är du 24-29 eller över 65 år får du 600 kronor i bidrag och är du 30-64 får du 300 kronor per år. Det innebär att du i slutändan ofta betalar något mindre än vad ett bruttopris (som här nedan) visar. Har du frisktandvårdsavtal dras bidraget av också från den avgiften. Ett allmänt tandvårdsbidrag kan sparas i högst två år. Så du som inte har varit hos oss på ett tag har upp till 1200 kronor i bidrag som väntar.

Högkostnadsskydd

För kostnader över 3000 kronor gäller ett högkostnadsskydd. Det innebär att du betalar hälften av den del som överstiger 3000 kronor och 15 procent av den del som överstiger 15 000 kronor. Läs mer om ekonomiska stöd.

Frisktandvård - fast avgift och regelbundna besök

Ett frisktandvårdsavtal är en möjlighet att hålla koll på dina tandvårdskostnader. Du betalar en fast månadsavgift och blir kallad till oss regelbundet. Läs mer om frisktandvård.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?