Till startsidan
Start /Nyhetsarkiv /Den populära tandborstappen Rocka munnen fyller fem år
Illustration över Rocka munnen

"Från bråk varje dag med tandborstningen till i princip problemfritt. Tack! Det är också en välproducerad och genomtänkt app”, skriver en förälder som laddat ner appen i App Store.

Den populära tandborstappen Rocka munnen fyller fem år

I maj 2018 lanserade Folktandvården Sverige en gratis nyttoapp för barn – Rocka munnen. Syftet var att barn och föräldrar skulle få hjälp och stöd med den dagliga tandborstningen där de befinner sig, dvs i hemmet. Rocka munnen firar nu fem år och ligger fortsatt på topplistorna för familjeappar och den har laddats ner nära 650 000 gånger.

Ambitionen med Rocka munnen var att göra en vardagsrutin till en rolig stund som i sin tur uppmuntrar till goda munhälsovanor. Många familjer upplever dessutom att det ofta blir tjat och konflikter i samband med tandborstningen.

Och det är just där som Rocka munnen kommer in som en räddande hand, vilket syns bland mängden positiva vittnesmål från tidigare förtvivlade vårdnadshavare som tampats med tandborstningen:

– ”Ett härligt spel som gör en av de mest tjafsiga stunderna på dagen lite lättare! Jag kan verkligen rekommendera spelet till alla med barn”, uttryckt av en förälder som laddat ner spelet i App Store.

Rocka munnen finns att ladda ner gratis där appar finns.

Du kan läsa mer om appen på rockamunnen.se.


Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?