Region Värmland logga

Kontakt med vården

På webbplatsen 1177.se finns kontaktuppgifter till hälso- och sjukvården i Värmland.

Akut vård

Vid akut vårdsituation, ring 112.
Vid akut tandvård, ring 1177 för att nå jourhavande tandläkare.

Akutmottagningar

I Värmland finns en akutmottagning vid respektive sjukhus som du ska vända dig till vid allvarlig sjukdom, akut skada eller om du känner dig allvarligt oroad över plötsligt påkomna besvär.

Akutmottagningar (1177.se)

Guide till vården i Värmland

Läs om vart du ska vända dig för att få den hjälp som du behöver om du blir sjuk eller skadar dig.

1177 direkt – ny digital ingång till vårdenNu kan du enkelt kontakta vården digitalt via 1177 direkt. Börja när det passar dig och få råd om vad du kan göra själv för att må bättre. Du kan välja möjlighet att chatta med vårdpersonal.

Region Värmlands tre sjukhus

Kartor, telefonnummer och öppettider och information om parkeringar finns på 1177.se under respektive sjukhus. Här finns också information om det utbud som respektive sjukhusbyggnad innehåller i form av caféer, restauranger och kiosker, sjukhuskyrkor, bibliotek, blomaffärer och apotek samt information om wifi.

Råd om vård finns på webbplatsen 1177

Sjukdomar och besvär

Information om olika sjukdomar och besvär finns på 1177.se. Du får råd om när och var du behöver söka vård. Läs mer om bland annat allergier, infektioner, hudförändringar och cancer. Lär dig mer om psykiska sjukdomar och besvär eller hur det är att leva med diabetes.

Sjukdomar och besvär (1177.se)

Liv och hälsa

Information om hur kroppen fungerar och råd om hur du kan leva hälsosamt finns på 1177.se. Du kan läsa om psykisk hälsa, sexuell hälsa, tandhälsa och om mat och träning. Det finns också texter om stress, övergrepp, alkohol och könsidentitet.

Liv och hälsa (1177.se)

Olyckor och skador

Information om olika sorters skador och olyckor och hur du bäst hjälper någon som råkat göra sig illa finns på 1177.se. Läs om allt ifrån sår och blåmärken till brutna ben och hjärnskakning. Se filmer om hur du gör hjärt-lungräddning på vuxna och barn.

Olyckor och skador (1177.se)

Barn och gravid

På 1177.se kan du läsa allt om graviditet, förlossning och föräldraskap. Du kan också hitta fakta och råd om barns hälsa, utveckling, rättigheter, sjukdomar och vård.

Barn och gravid (1177.se)

Behandling och hjälpmedel

På 1177.se kan du läsa om hur olika undersökningar och behandlingar går till. Du får också veta hur du kan må efteråt. Det finns information om olika sorters läkemedel och om hur det går till att få ett hjälpmedel.

Behandling och hjälpmedel (1177.se)

Så fungerar vården

På 1177.se kan du läsa om hur du söker vård och stöd, hur du ska bli bemött i vården och vilka avgifter du får betala. Du får veta vilka lagar och bestämmelser som gäller och hur du kan göra om du inte är nöjd med vården. Det finns också information för dig som är närstående.

Så fungerar vården (1177.se)

Patientlagen (1177.se)

Välja vårdcentral (1177.se)

Om du inte är nöjd med vården

Du kan lämna synpunkter eller klaga om du har varit med om något inom vården som du inte är nöjd med. Det kan du göra både som patient och närstående. Dina synpunkter kan bidra till att vården blir bättre och säkrare.

Om du inte är nöjd med vården (1177.se)

Tolkcentralen - för döva, hörselskadade och personer med dövblindhet

Tolkcentralen ger tolkservice till personer som har nedsatt hörsel, dövhet eller dövblindhet i Värmlands län. Tolkservicen finns tillgänglig dygnet runt, årets alla dagar.

Privatpersoner

Du som är teckenspråkig och i behov av tolk hittar information för dig på 1177.se.

Organisationer, myndigheter och företag

Du som arbetar i länet är välkommen att kontakta tolkcentralen och boka tolk.

Tolkcentralen (Vårdgivarwebben)

Sidan uppdaterad