Till startsidan
Start /Jobba hos oss /En bra start hos oss

En bra start hos oss

Vi är mån om att du som är ny hos oss ska få en bra start.

en grupp vänner som fikar

Folktandvården Värmland har ca 550 medarbetare fördelat på 25 kliniker över hela länet, inklusive specialistkliniker inom alla områden.

Närheten till våra specialister och tandvårdschef gör organisationen familjär och det finns stora möjligheter att påverka sin arbetssituation och karriär samt delta i utvecklingsarbete.

Vi har flera goda förmåner som till exempel flyttbidragsersättning, studiemedelsersättning samt ersättning vid tillfälligt arbete på annan ort. Läs mer om förmåner och lön här

Gediget introduktionsprogram

Alla nya medarbetare deltar i ett gediget introduktionsprogram hos oss. Det innehåller bland annat en seminarieserie med specialister inom alla områden och fördjupningsseminarier för tandläkare inom protetik och ortodonti.

Du får också en introduktion i Frisktandvård, tandvårdstaxan, debitering och journalsystemet Carita. Du går på seminarierna vid olika tillfällen och de är sammanlagt cirka tio dagar. 

Trygg start med handledare för dig som är ny i yrket

Det är viktigt för oss att du som är ny i yrket får en god handledning för att du ska känna dig trygg i början av din karriär. 

Du får en handledare under ditt första år hos oss, eller längre om det finns behov. Under den tiden har ni regelbundna handlednings- och reflektionssamtal.

För dig som är ny i yrket har vi även anpassade produktionskrav och anpassad administrativ tid, så att du kan fokusera på din personliga utveckling i din takt. 

Nätverk för nyanställda

Som ny hos oss ingår du i nätverket för nya tandsköterskor, tandhygienister eller tandläkare. Nätverken träffas ungefär fyra gånger om året. Programmet kan innehålla en intressant gäst, en rolig aktivitet och en bit mat tillsammans, eller någonting annat som gruppen bestämmer.

Nyanställda tandläkare spelar shuffleboard.

Ett gäng nyanställda tandläkare lär känna varandra över en match shuffleboard.

Så hur är det egentligen att jobba i folktandvården?

Här kan du läsa vad några av våra medarbetare tycker!

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?