Bo på internat

På Ingesunds folkhögskola finns internatbostäderna Öst-, Väst- och Nygården, elevhem A och B samt elevhem Åsen. Gårdarna ligger i omedelbar anslutning till skolan i ett naturskönt område nära Glafsfjordens stränder.

På internaten finns ett 80-tal rum. Det finns ett antal rum också som kan hyras av studenter på Musikhögskolan Ingesund.

Kostnader läsåret 2024/2025

(Med reservation för ändringar)

Inackordering

Inackorderingspaketet omfattar rumshyra 7 dagar/vecka och frukost, lunch 5 dagar/vecka och kvällsmål 4 dagar/vecka, kvällsmål serveras inte på fredagar.

Inackorderingspaket

  • Enkelrum hyra/månad SEK 1 796-2 468 kronor
  • Matkostnad SEK 3 340 kronor/20 dagar

Ingen matkostnad debiteras för höst-, jul- sport- och påsklov.

Vid borttappad rumsnyckel tas en avgift ut på 500 kronor. Vid rumsbyte tas en avgift ut på 500 kronor.

Trådlöst wifi finns i alla internatsbyggnader.

Rummen

Rummen är möblerade med säng inkl. madrass, skrivbord och stol, bokhylla, skrivbords- och sänglampa. Byrå och garderobsutrymmen finns i varje rum. Möblemanget kan variera något mellan rummen.
Handfat finns på rummet och gemensamma toalett- och duschutrymmen i korridoren.
Skolornas alla lokaler är rökfria. Husdjur är ej tillåtna inomhus.
Du tar själv med dig täcke och kudde, sänglinne, handdukar, överkast och andra textilier som du vill ha i ditt rum. Husgeråd såsom kastruller, skålar, redskap etc finns i köket för gemensamt bruk. Du får däremot ta med eget porslin, bestick och glas.

Rumsfördelning

Rumsfördelning görs veckan före kursstart. Observera att det inte är någon bostadsgaranti. Om antalet bostadssökande är fler än antalet rum kan du bli placerad i dubbelrum vid läsårets inledning.

Försäkringar

I din årliga serviceavgift som kursdeltagare ingår en olycksfallsförsäkring. Den gäller heltid för dig som bor på internatet. För övriga gäller den under verksamhetstid. Om du bor på internatet behöver du dessutom komplettera med en egen hemförsäkring.

Gemensamma utrymmen

Internatet har ett vardagsrum med TV, kök/pentry med spis, kyl/frysskåp och mikrougn. Köket är avsett som komplement för enklare matlagning. I köket finns nödvändig köksutrustning. Du får däremot ta med eget porslin, bestick och glas. Tvättmaskin och torktumlare finns på samtliga internat. Som boende på internatet har du tillgång till de flesta av skolans utrymmen även kvällar och helger.


Du kan läsa mer om övriga avgifter via sidan: Kostnader och csn

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?