Till startsidan
Till startsidan
Vårdgivarwebben / Nyhetsarkiv / Platser kvar på utbildning för samtalsledare till barn och unga i sorg
Ett barn som sitter på en bänk.

Platser kvar på utbildning för samtalsledare till barn och unga i sorg

Under 2023 erbjuder Region Värmland en grundkurs för samtalsledare som möter barn och unga i sorg. Kursen är kostnadsfri och innefattar åtta utbildningsdagar i Karlstad. Sista anmälningsdag är 10 mars och det finns ett fåtal platser kvar.

Behovet är stort av att ge stöd till barn och unga i sorg och verktyg till vårdnadshavare att stötta dem. För att möta det behovet och för att höja kompetensen i länet i ämnet erbjuder Region Värmland nu en grundläggande kurs för samtalsledare som möter barn i sorg. Utbildningen genomförs vid åtta fysiska undervisningsdagar under 2023.

Efter utbildningen förväntas deltagarna planera och genomföra minst tre stödgrupper för barn och unga i åldern 7-20 år och deras vårdnadshavare.

– Vi vill kunna erbjuda fler barn och deras vårdnadshavare, där barnet har sorg, att delta i stödgrupper, Vi vill också kunna starta grupper i hela Värmland, säger Annelie Norström, utvecklingsledare i Region Värmland. Sedan tidigare har dessa stödgrupper kontinuerligt genomförts i Karlstad i en samverkan mellan Region Värmland, sjukhuskyrkan och Svenska kyrkan. Vi vill nu utöka samverkan och bjuda in fler medarbetare i detta arbete. En sjuåring ska inte behöva åka från Torsby till Karlstad för att delta i en stödgrupp - det ska finnas möjligheter att starta samtalsgrupper i olika delar av Värmland. Utbildningen är också en del i att höja kunskapsnivån generellt i länet.

Till vem riktar sig utbildningen?

Utbildningen riktar sig främst till de som i sitt arbete möter barn och unga och eller som har yrkesmässig erfarenhet av sorg och kriser och som vill utveckla arbetet till att omfatta stödgrupper för barn och unga i sorg. Det handlar exempelvis personal inom vården, pedagoger, diakoner, präster, socionomer eller psykologer.

Kursen innehåller aktuella teorier och kunskap om barns sorg, reaktioner och strategier. Undervisningen sker genom föreläsningar, seminarier och i diskussioner.

Utbildningsdagar i Karlstad under 2023

24–25 april
1–2 juni
22–23 augusti
21–22 september

Kursinbjudan och intresseanmälan

Kursinbjudan (pdf) Pdf, 257 kB.

Anmäl intresse här (trippus.se)

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Kontakta Region Värmland

För dig som är patient

Hitta på webbplatsen

Region Värmlands webbplats