Till startsidan
Start / Samverkan, avtal och vårdval / Folkhälsa / Livsvillkor och levnadsvanor / Fallprevention / Informationsmaterial om fallskador och fallprevention

Informationsmaterial om fallskador och fallprevention

Här finns informationsmaterial som du kan använda när du berättar om fallskador och fallprevention.

Luften är fri

Kampanj hösten 2021

Affischer – Luften är fri

Balansera mera

Bildspel - Balansera mera

Bildspel om motionens betydelse för att minska risken för fallolyckor
Powerpoint, 23 MB.
När du öppnat bildspelet kan du klicka på högtalaren i nedre högra hörnet för att få en föreläsarröst.

Bildspel om mediciners betydelse för att minska risken för fallolyckor Pdf, 658 kB.

Mer information - Balansera mera

På socialstyrelsen.se finns mer informationsmaterial om fallprevention. Där finns bland annat filmer och broschyrer om mat, motion och mediciner. Du hittar också tips på träningsprogram och hur du gör för att ta dig upp om du fallit.

Film - Balansera mera

100 trappsteg

Kampanjen genomfördes hösten 2000. Affischer och filmer kan fortfarande användas

Affischer 100 trappsteg