Start / Kristinehamn / Våra utbildningar / Världskrivande på distans / Världskrivande - distans - höst

Världskrivande - distans - höst

Gillar du att skriva och har intresse för worldbuilding, nörd- och spelkultur? Välkommen till vår deltidskurs på distans där skrivandet står i fokus. Här får du lära dig mer om kreativt skrivande helt förankrat i världsskapande och spelkultur.

Vitalii Bashkatov/Shutterstock. En öppen bok med berglandskap i bakgrunden.

Det här är den kurs som tidigare hette Världsskrivande - distans. Har du redan läst den kan du därför inte söka igen.

I höstkursen fokuserar vi mer på att utveckla det narrativa skrivandet och skriver skönlitterära berättelser i fiktiva universum. Du kan också läsa den här kursen om du tidigare har läst Världsskrivande distans – vår.

Ansökningen öppnas i februari 2024.

Skrivarkurs för dig som gillar worldbuilding

I kursen tar vi inspiration från fiktiva världar i fantasy och sci-fi samt spelkultur. Genom ditt skrivande får du möjlighet att utforska din kreativa process. Undervisningen utgår från skapade fiktiva världar som används i spel, film, serier och böcker inom till exempel fantasy, science fiction och skräck. Kursen hålls på svenska med samtliga inlämningar på svenska, engelskspråkigt kursmaterial kan förekomma.

Distansutbildning

Kursen är helt på distans utan schemalagda lektioner eller närträffar. Du planerar din egen arbetstid.

Fantastik

Blandad litteratur inom bland annat fantasy, sci-fi och skräck presenteras kontinuerligt under utbildningen, vilka kan användas för inspiration till ditt eget världsskapande samt visa exempel på olika sätt att skriva. Genom att ta del av andras världsskapande har du möjlighet att skapa dig en överblick samt få inspiration till din kreativa process.

Skrivande

Kursen riktar sig till dig som skriver, eller är intresserad av att skriva, skönlitterära texter som prosa och poesi eller texter kopplade till spelkultur som exempelvis rollspel, intriger och kampanjer. Oavsett om du redan har ett eget projekt som du skriver på eller om du har idéer som du är sugen på att komma i gång med står ditt eget skrivande i fokus. Under kursen får du möjlighet att testa dina idéer och utveckla dem genom olika övningar och uppdrag, men också utforska redan befintliga fiktiva världar.

Denna kurs i kreativt skrivande är helt förankrad i världsskapande och spelkultur.

Återkoppling av lärare och kurskamrater sker kontinuerligt, och under kursens gång kommer det även finnas möjlighet att bolla idéer med lärare under bokningsbara tider.

Spelkultur

Interaktivt berättande, som är centralt inom spelkulturen, kan vara ett viktigt verktyg och en tillgång i en kreativ process. Under kursens gång kommer vi därför att använda oss av spel i olika former som komplement, eller en del av, till skrivandet. Det kan både fungera som en källa till inspiration, för att ta del av relevanta uttryck eller för att skapa en paus i vardagen.

Individuell fördjupning

Mot kursens slut får du som deltagare möjlighet att självständigt med handledning ägna dig åt ett eget skrivprojekt kopplat till kursens innehåll.

Antagningskrav

Du behöver ha Yh-behörigheter eller annan erfarenhet/arbetsprov som du behöver skicka med i din ansökan.

Världskrivande

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 50 procent, distans utan närträffar

Kurslängd: 0,5 år

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå

Internat: Nej

Sista ansökningsdag: 15 april 2024, ansökan öppnas 1 feb 2024

Kursstart: 12 augusti 2024

Avgift: 500 kronor per termin, i det ingår serviceavgift och studiematerial.


Hos oss kan du också läsa kursen Skapa världar

Vill du utveckla din förståelse kring hur fiktiva världar skapas och fungerar, samt hur det är att arbeta målinriktat med kreativa processer? Läs vår kurs Skapa världar som pågår under ett år på plats i Kristinehamn. Nästa kursstart är augusti 2022.

Läs mer om kursen Skapa världar här.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?