Start / Kristinehamn / Om skolan

Om skolan

Hos oss kan du studera för att skaffa grundskole- eller gymnasiebehörighet, utifrån dina förutsättningar. Är du en biten gamer kan du fördjupa dig inom ämnet på någon av våra spelinriktade kurser. Vi har även en fritidsledarutbildning med specialpedagogisk inriktning, för dig som vill göra skillnad för andra.

Vårt mål är att du som kursdeltagare växer och utvecklas, att du blir mer intresserad av samhällsfrågor, ökar dina kunskaper och färdigheter samt att du tar del av och skapar kultur i olika former. Vår ambition är att du ska bli tagen på allvar, lyssnad till och att du ska uppleva att dina tidigare erfarenheter är en värdefull tillgång i vardagen hos oss. 

"Det är du som skapar ditt eget lärande, det är ditt ansvar att ta chansen och utvecklas. Vi finns här beredda att hjälpa dig. 

Vi har 140 års erfarenhet av vuxenutbildning, varav 50 år som folkhögskola. 

Lycka till med dina studier vid vår skola! "

Lars Persson
Rektor

Folkhögskolan är en skolform för vuxna

Varje folkhögskola bestämmer självständigt över sitt kursutbud och sin profil och är inte bunden till centralt fastställda läroplaner. Folkhögskolan utgår från dig som studerar och ser till dina behov, förkunskaper och erfarenheter och du kan själv vara med och påverka din utbildning. 

Något som utmärker folkhögskolan är samtalet och ditt eget aktiva deltagande i gruppen. Folkhögskolan strävar efter att ha mindre och sammanhållna studiegrupper. Ofta studerar du ämnesövergripande i projektform med både praktiska och teoretiska inslag.

Mer om vad det innebär att studera på folkhögskola.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Till toppen