Start / Ingesund / Våra utbildningar / Allmän kurs och andra förberedande kurser / Allmän kurs - svenska som andra språk, gymnasiet

Allmän kurs - svenska som andraspråk, gymnasiet

Allmän kurs - Svenska som andraspråk på gymnasienivå vänder sig till dig som har ett annat modersmål än svenska och som saknar gymnasieutbildning. Du kan läsa in behörigheter för att studera vidare på yrkeshögskola eller universitet.

Utbildningsort: Ingesund, Arvika

Kurstyp: Allmän kurs

Längd: 1-3 år

Studietakt: 100%

Start: Augusti

Sista ansökningsdag: 15 april, sena ansökningar behandlas i mån av plats

Internat: Ja

Antagning: Du kallas till en intervjudag.

Du kan läsa ämnen på både grund- och gymnasienivå, beroende på vilka kurser du är klar med på grundskolenivå. Om du behöver läsa in hela gymnasiet kan du gå Allmän kurs i tre år eller längre. Har du vissa behörigheter från gymnasiet läser du kortare tid. Du läser då 1-3 år beroende på hur många kurser du har med dig sen tidigare.

Flera universitetsutbildningar kräver även särskilda behörigheter i vissa ämnen, som du som det mesta kan läsa på folkhögskola.

Kursen erbjuder dig ett arbetssätt som utgår från dina behov. Vi vill också inspirera dig att ta större del i det svenska samhället. Gruppen är viktig och folkhögskolans idé är att lärandet sker tillsammans med andra. Samtal, diskussioner och samvaro är viktiga delar. Studieresor, friluftsdagar och temadagar tillsammans med andra kurser på skolan är lika viktiga som de teoretiska studierna.

Du kommer att få extra hjälp med det svenska språket i de olika ämnena du läser. Du kan också få hjälp med studiestruktur, få stöd i matematik med mera. Vi har hög lärartäthet och små undervisningsgrupper för att du ska få all den hjälp du behöver.

 

Ansök här

Intervju med kursdeltagaren Abulataha Hayathi


Varför sökte du till Ingesunds folkhögskola?
Jag hörde att Ingesunds folkhögskola är en bra skola och har trevliga lärare, där man får mycket hjälp. Jag och mina kompisar som läser på Ingesund trivs här. Jag lärde mig mycket och jag har fått bra kunskaper under de tre år som jag har läst på Ingesunds folkhögskolan.

Vad har kursen gett dig?
Jag fick mycket kunskaper av kurserna svenska, matematik, engelska, samhällskunskap och natur och jag fick bra hjälp med de sakerna som jag behövdes, jag klarade grundnivå och jag läser nu andra året på gymnasienivå.

Beskriv Ingesunds folkhögskola med tre ord:
Bra skola.
Trevliga lärare.
Eleverna får mycket hjälp.

Vad har du för framtidsvisioner?
Min drömsyn är att läsa vidare och hitta ett bra jobb i framtiden.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Till toppen