Start / Kristinehamn / Våra utbildningar / Allmänna kurser / Allmän kurs - Spel och skapande

Spel och skapande

Det här är kursen för dig som vill ta chansen att bli klar med dina gymnasiebehörigheter och samtidigt fördjupa dig inom spel och skapande. Vi kommer arbeta med både digitala och analoga spel och uttryck.

Studera och utveckla dig som gamer

Mål med utbildningen

  • Att du ska uppnå gymnasiekompetens genom att komplettera de gymnasiegemensamma ämnen som du saknar.· Att ge dig verktyg att planera och genomföra dina studier både enskilt och i grupp.
  • Att du ska utveckla din kreativitet kopplat till spel

Utbildningens innehåll

Utbildningen är på heltid vilket innebär att du har lektioner minst 20 timmar i veckan. Profiltimmarna utgör fyra timmar per vecka, ägnas till stor del åt spel och skapande. Arbetet sker både individuellt och i grupp. Du har tillgång till både sal med speldatorer och bildsal efter skoltid.

Övrig tid studerar du de ämnen som du behöver för att uppnå gymnasiekompetens eller är intresserad av. Du börjar på den nivå du befinner dig och har goda möjligheter att påverka såväl innehåll som arbetssätt.

Under profiltiden kommer vi göra olika uppgifter kopplat till spel. Vi kommer beröra både dataspel och analoga spel som rollspel och figurspel. Möjlighet finns att fördjupa sig inom någon spelform. Vi kommer även arbeta med olika kreativa uttryck kopplade till spel, exempelvis figurmålning. Vi arrangerar även ett LAN för hela folkhögskolan.

Vi samarbetar med andra spelkurser på skolan genom bland annat gemensamma föreläsningar, projekt mm. Under året bjuds även olika föreläsare in till kursen.

Under kursens gång finns stor möjlighet för att deltagarna att påverka var vi lägger tonvikten på profiltiden men även förslag på innehåll.

Inträdeskrav

Du ska ha godkänt i Svenska 1 (eller motsvarande), och ha gått ett eller flera år på gymnasiet, och ha några kurser godkända.

Ansök här

Utbildningsort: Kristinehamn

Kurstyp: Allmän kurs

Längd: 1 år

Studietakt: 100 procent

Sista ansökningsdag:

Sena anmälningar behandlas löpande i mån av plats

Start: 19 augusti 2024

Studiestödsnivå, CSN: Gymnasienivå

Internat: Ja

Avgift: Undervisningen på Kristinehamns folkhögskola är kostnadsfri men varje termin betalar du en serviceavgift på 1 200 kronor för studiematerial, resor och förtäring vid gemensamma samlingar.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?