Start / Kristinehamn / Våra utbildningar / Allmänna kurser / Allmän kurs - Yrkesspåret

Allmän kurs - Yrkesspåret

Kursen är för dig som har grundskolebehörighet och vill börja studera på gymnasienivå. Här får du möjlighet att förbereda dig inför arbetslivet.

Kursen motsvarar det första åren på gymnasiet och ger dig bra grund för fortsatta studier på gymnasienivå och så småningom behörighet för vidare studier på universitet, högskola eller yrkeshögskola.

Här läser vi alla gemensamt för behörighet i

  • svenska
  • engelska
  • matematik
  • samhällskunskap

Förutom behörighetsämnena ingår det estetiska val och klasstimme. Under året genomförs olika schemabrytande aktiviteter, så som gemensamma fester, friluftsdagar, resor och teaterbesök.

Yrkesinriktning

Inriktningen yrkesspåret ger oss möjlighet att skapa kontakter på arbetsmarknaden, göra studiebesök och förbereda oss för arbetslivet. Vi läser relativt få behörighetsgivande ämnen så kursen har ett lugnt tempo för dig som inte är studievan. Du kan också få hjälp med körkortsteori.


Vill du läsa fler behörigheter finns även allmän kurs studiespåret

Utbildningsort: Kristinehamn

Kurstyp: Allmän kurs

Längd: 1-2 år

Studietakt: 100 procent

Sista ansökningsdag: 31 augusti, sena ansökningar behandlas i mån av plats

Start: 17 augusti 2023

Studiestödsnivå, CSN: Gymnasienivå

Internat: Ja

Avgift: Undervisningen på Kristinehamns folkhögskola är kostnadsfri men varje termin betalar du en serviceavgift på 1 200 kronor för studiematerial, resor och förtäring vid gemensamma samlingar.


Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?