Till startsidan

MittVaccin

MittVaccin är ett IT-stöd som används för att hantera och registrera vaccinationer.

MittVaccin införs nu för att användas av hälso- och sjukvårdspersonal inom Region Värmland och Värmlands kommuner som utför och/eller administrerar vaccinationer. Det riktar sig även till invånare i Värmland som vill boka tid för vaccination och se sin samlade vaccinationshistorik.

Ersätter Svevac

MittVaccin ersätter Svevac som ska tas ur bruk senast 31 december 2022.

Införandet genomförs i olika steg

Först ut att införa MittVaccin är Region Värmlands vaccinationsmottagningar. De startar den 30 maj 2022.

I kommande faser under hösten 2022 införs MittVaccin i övriga verksamheter som utför vaccinationer inom Region Värmland samt i Värmlands kommuner.

Bokning av vaccination

Bokningsdelen i MittVaccin införs senare under året. Det innebär att bokning under en övergångsperiod fortsätter att hanteras av personal i Cosmic och att invånare fortsätter att boka tid genom att logga in på 1177.se.

Behörighet och inloggning

Mer information kommer när Värmlands kommuner inför MittVaccin i kommande faser.

Se vaccinationshistorik

Verksamheter som utför vaccinationer men som ännu inte infört MittVaccin behöver titta både i Svevac och Nationell patientöversikt (NPÖ) för att ta del av patientens vaccinationshistorik. Det gäller kommunerna, privata vårdgivare och de verksamheter inom Region Värmland som inför MittVaccin i kommande faser.

Instruktion för att se vaccinationshistorik för en patient där vaccination blivit registrerad i MittVaccin av Region Värmland (pdf) Pdf, 653 kB.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Kontakta Region Värmland

För dig som är patient

Hitta på webbplatsen

Region Värmlands webbplats

Till toppen