Till startsidan

MittVaccin

MittVaccin är ett IT-stöd som används för att hantera och registrera vaccinationer.

MittVaccin införs nu för att användas av hälso- och sjukvårdspersonal inom Region Värmland och Värmlands kommuner som utför och/eller administrerar vaccinationer. Det riktar sig även till invånare i Värmland som vill boka tid för vaccination och se sin samlade vaccinationshistorik.

Ersätter Svevac

MittVaccin ersätter Svevac som ska tas ur bruk senast 31 december 2022.

Införandet genomförs i olika steg

Först ut att införa MittVaccin är Region Värmlands vaccinationsmottagningar. De startade 30 maj 2022.

I kommande faser under hösten 2022 införs MittVaccin i övriga verksamheter som utför vaccinationer inom Region Värmland samt i Värmlands kommuner.

Bokning av vaccination

Bokningsdelen i MittVaccin införs senare under året. Det innebär att bokning under en övergångsperiod fortsätter att hanteras av personal i Cosmic och att invånare fortsätter att boka tid genom att logga in på 1177.se.

Behörighet

Du som är vårdpersonal behöver beställa behörighet för att arbeta i Mitt Vaccin.

Beställ behörighet till MittVaccin (webbformulär i Forms)

Se vaccinationshistorik

Verksamheter som utför vaccinationer men som ännu inte infört MittVaccin behöver titta både i Svevac och Nationell patientöversikt (NPÖ) för att ta del av patientens vaccinationshistorik. Det gäller kommunerna, privata vårdgivare och de verksamheter inom Region Värmland som inför MittVaccin i kommande faser.

Instruktion för att se vaccinationshistorik för en patient där vaccination blivit registrerad i MittVaccin av Region Värmland (pdf) Pdf, 653 kB.

Vanliga frågor till användarstödet

Du behöver lämna kunden du startat och gå in under Inställningar (ovan till höger) och sedan välja Vacciner (på vänster sida). Under Mottagningens vaccin hittar du vaccinet du söker, klicka på ”pennan” till höger och under Ändra vaccin ska du se till att rutan för snabbvaccin är ikryssad. Spara. Börja sedan flödet med kunden igen.

Du behöver lägga till det i Lägg till vaccin som finns ovanför Mottagningens vaccin, hitta det i listan och klicka Spara.

När du i ett vaccinationsflöde med en kund ska välja batchnummer och inget nummer visas ska du klicka i Visa utgångna batchnummer.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Kontakta Region Värmland

För dig som är patient

Hitta på webbplatsen

Region Värmlands webbplats

Till toppen