Till startsidan

Inbjudan till kommuner: Utforska nyttan med folkhälsodata

Region Värmlands folkhälsoavdelning erbjuder kommuner i Värmland att under en halvdag utforska nyttan med folkhälsodata.

Kommunen har en unik roll och möjlighet att främja förutsättningar för en god och jämlik hälsa bland kommuninvånarna. För att arbetet ska bli framgångsrikt behöver vi alla tillvarata och på bästa sätt nyttja kunskap och de dataunderlag som finns.

Vi erbjuder nu ett tillfälle där vi, under en halv dag, tillsammans lär oss mer om hur folkhälsodata kan användas för att stärka det lokala och regionala arbetet för en jämlik hälsa.

Kunskap och statistik hos både region och kommun

Region Värmland samlar in och analyserar underlag om livsvillkor, levnadsvanor och hälsa hos värmlänningarna via enkätundersökningar och annan statistik. Samtidigt har kommunen egna data och kunskap om de lokala förutsättningarna.

För att arbetet ska bli träffsäkert behöver olika perspektiv, kompetenser och kunskaper samlas. Det här tillfället vänder sig därför till en bred grupp med representanter för alla förvaltningsområden inom kommunen, här är kommunens ledningsgrupp central.

Teori och praktik

Innehållet under halvdagen ger både teoretisk fördjupning och praktiska inslag där era erfarenheter och kunskaper är värdefulla. Här finns en möjlighet att anpassa innehållet utifrån kommunens förutsättningar, behov och önskemål.

Låt oss djupdyka i folkhälsodatans möjligheter!

Så här går det till

1. Ni hör av er till vår kontaktperson.

2. Vi har ett planeringsmöte tillsammans där vi både berättar mer om upplägget och pratar om vad som är särskilt viktigt och intressant för er i kommunen, vilka funktioner och roller som kan vara värdefulla att bjuda in.

3. Vi kommer till er kommun och genomför halvdagen tillsammans.

4. Vi gör en uppföljning ungefär ett halvår efter genomförandet.

Är ni nyfikna, vill veta mer eller vill boka in ett tillfälle så hör av er till vår kontaktperson på folkhälsoavdelningen. Kontaktuppgifter finns nedan.

Röster efter genomförda tillfällen

Kommunerna Arvika och Hagfors har varit först ut med att genomföra sina halvdagar. Här är två röster från genomförda tillfällen.

”En riktigt bra förmiddag med viktigt och relevant innehåll”

”Intressant och lärorikt med data som utgångspunkt för samtal och diskussion”

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?