Start / Kyrkerud / Om skolan / Bo på internat

Bo på internat

Vem vill sluta när det är som allra roligast? Hos oss kan du kombinera dina studier med boende och nyttja skolans lokaler dygnet runt. Internatboendet är en viktig del av folkhögskolans studiemiljö.

Två kursdeltagare fikar och är glada utanför elevhemmet Rönnen

Rummen

Hos oss finns det både enkel- och dubbelrum på våra internat Lönnen, Björken, Linden, Häggen, i huvudbyggnaden våning 1 och 2 samt Pilen och Eken. Samtliga internatbostäderna ligger i omedelbar anslutning till skolan i ett naturskönt område nära Västra Silens stränder.

Rummen är enkelt möblerade med säng inklusive madrass, skrivbord och stol, hylla och sänglampa. Garderobsutrymmen finns i varje rum. Tvättställ finns i så gott som alla rum, gemensamma dusch- och toalettutrymmen finns i korridoren. Skolans alla lokaler är rökfria.

Trådlöst wifi finns i alla internaten och övriga lokaler.

Du tar själv med dig: 

 • Täcke
 • Kudde
 • Sänglinne
 • Överkast och andra textilier
 • Handdukar
 • Eget husgeråd - bestick, kopp/mugg, glas och tallrikar. (Det finns grytor, stekpannor, te/kaffebryggare, mikrovågsugn mm.)

Vi tipsar också om att du kan ta med dig cykeln (skolan ligger 3 km från Årjängs centrum) och badkläder och skridskor om du vill nyttja sjön som ligger nedanför skolan. Vi har även en liten roddbåt till utlåning.

Det är tillåtet att ha gäster på internatet under enstaka nätter. Med gäster avses anhöriga och inte andra kursdeltagare som inte bor på internatet.

Vid frågor kontakta:

Charlotte Bennetoft

Telefon: 010-833 13 51
Mobil: 073-082 97 07
E-post: charlotte.bennetoft@regionvarmland.se

Gemensamma utrymmen

I de olika internatbostäderna finns sällskapsrum och pentry, det finns även tvättmaskin, torktumlare och strykjärn. Alltså många och goda möjligheter till samtal och studiesamvaro. Skolan har en bastu under internatet ”Häggen” och du kan boka både ett träningsrum och ett musikrum som finns tillgängligt för alla.

Dessutom kan du utnyttja de flesta av skolans lokaler och verkstäder även på fritiden. 

Köket

Skolans matsal är en viktig samlingspunkt, där du kan njuta av frukost, lunch, middag och fika. Skolköket serverar alltid vegetariskt samt veganskt alternativ.

 • Frukost 07.30–08.30 
 • Fika 10.00–10.30 
 • Lunch 12.00–13.00 
 • Middag (ej fredag) 16.30–17.00 

För dig som har egen lunch med dig finns det microvågsugnar i anslutning till matsalen.

Externa deltagare samt gäster och personal köper måltider med kort eller Swish i kassan.

Kursdeltagare

Frukost 45 kronor
Kaffe/Te 11 kronor
Fikabröd alt smörgås 11 kronor
Lunch och Middag inkl dryck, sallad, bröd och kaffe 78 kronor
Salladsbuffé 67 kronor

Personal/Gäst

Frukost 54 kronor
Kaffe/Te 17 kronor
Fikabröd alt smörgås 17 kronor
Lunch och Middag inkl dryck, sallad, bröd och kaffe 115 kronor
Salladsbuffé 67 kronor

Post och adress

Posten hämtas och levereras på skolan varannan vardag mellan 09.00 och 10.00. Gul postlåda för utgående post finns vid huvudbyggnaden. Frimärken säljs inte på skolan, närmaste postombud finns på ICA i Årjängs centrum.

När du ska adressändra kan du använda följande mall:

Förnamn Efternamn

Kyrkerudsskolan

Rumsnummer och byggnad

672 91 Årjäng

Din fyrsiffriga rumsmunnerkod som efterfrågas i formuläret står på utsidan av dörren till ditt internatrum. Inkommande post sorteras och läggs i ditt postfack vid Kursgårdens entré.

Parkering

Personal, kursdeltagare och gäster parkerar vid anvisad grusparkering. Övriga parkeringsplatser vid skolan ska inte användas, i syfte att undvika trafik på skolområdet. Tillgång till motorvärmare finns.

Förvaringsskåp till personliga tillhörigheter

Har du behov av ett förvaringsskåp kontaktar du vaktmästaren. Av säkerhetsskäl får inga personliga tillhörigheter förvaras i korridorerna på internaten.

(Med reservation för ändringar)

Inackordering

Internatboendet omfattar rumshyra 7 dagar per vecka samt måltider och fika fem dagar i veckan. Boendekostnad nedan är helpension per månad som inkluderar måltider. Där ingår frukost, lunch och middag måndag till torsdag samt frukost och lunch fredagar.

Inga måltider debiteras för läsårets röda dagar, ej heller för höst-, jul-, sport- och påsklov.

 • Enkelrum: 5 484 - 5 934 kronor per månad
 • Enkelrum med WC/dusch: 5 706 - 6 156 kronor per månad

Delat rum: 4 922 kronor per månad

I boendekostnaden ingår tillgång till tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och bredbandsuppkoppling. Sänglinne finns att hyra för 50 kronor per byte.

Ingen matkostnad debiteras för höst-, jul-, sport-, och påsklov.

Det finns ett fåtal rum där man, mot tre veckors prövotid, kan få ta med sig husdjur. Extra kostnad för dessa rum är 313 kronor per månad.

Försäkringar

I din årliga serviceavgift som kursdeltagare ingår en olycksfallsförsäkring. Den gäller heltid för dig som bor på internatet. För övriga gäller den under verksamhetstid. Om du bor på internatet behöver du dessutom komplettera med en egen hemförsäkring.

Två glada kursdeltagare och en hund i en lådcykel

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?