Start / Kyrkerud / Om skolan / Studier i Säffle

Studier i Säffle

Välkommen till Kyrkeruds folkhögskola filial i Säffle – konstskolan i Värmland. Här hittar du viktig information om dina studier i Säffle.

Välkommen till Kyrkeruds folkhögskola i Säffle

Vi har funnits i Säffle sedan 2017 och hösten 2021 flyttade vi till våra nya fräscha renoverade lokaler centralt beläget vid hotellet i Säffle centrum. Här kan du Allmän kurs på grund- och gymnasienivå, det finns också en kurs där du som behöver kan lära dig mer svenska och Collegeåret. I våra kurser finns det inslag av konsten, som vi har som profil.

Vi hälsar dig välkommen till folkhögskolan i Säffle med en fin och vacker studiemiljö mitt i centrala Säffle!

Studeranderätt
Studeranderätt Här kan du läsa om regler och villkor - dina rättigheter och skyldigheter
Terminstider och lov
Terminstider och lov Här kan du se när terminen börjar och slutar och när vi har lov
Itslearning
Itslearning Klicka här för att logga in på Itslearning
SchoolSoft
SchoolSoft Klicka här för att logga in på SchoolSoft
Kurator
Kurator Kontakta Helena Torger om du behöver prata med någon
Bibliotek
Bibliotek Välkommen till skolans bibliotek i Årjäng

Välkommen till Sveriges yngsta stad, vackert belägen vid Europas tredje största sjö Vänern. Med endast två timmars bilresa till Oslo och Göteborg, och fyra timmar till Stockholm - kan man säga att Säffle ligger mitt i Norden.

Säffle kommun har ett rikt utbud av kultur- och fritidsmöjligheter. Få aha-upplevelse på våra museer, vandra, cykla, bada och trampa dressin. I Säffle hittar du också Lurö skärgård, en magnifik sötvattenarkipelag som är ett eldorado för aktiviteter på och i vatten.

Rikt föreningsliv

Det finns många aktiva föreninga som tillsammans skapar ett rikt kultur- och fritidsliv. Till vårt Medborgarhus kommer artister i världsklass inom dans och musik. Säffle har även en egen opera, Säffleoperan, som varje år bjuder på musikaler där professionella skådespelare, amatörer och barn smälter ihop till en ensemble och levererar underhållning av hög klass.

Trakten är också ovanligt rik på herrgårdar och flera av dem är öppna för allmänheten i form av mat, konferens och övernattningsställen. Ett exempel är den unika 1700-talsgården von Echstedtska Gården i Kila strax utanför Säffle.

Närhet till naturen

I Säffle kommun är det alltid nära till naturen. Stora sjörika skogstrakter i norr och Vänern, med Europas största sötvattensskärgård i söder, ger rika naturupplevelser i form av fiske, paddling, vandring och segling. I Säffle finns en stor del av Vänerns 22000 öar och den längsta kuststräckan bland alla Vänerkommuner. Det ger alla en möjlighet till en "egen" ö även under högsäsongen. Har du inte egen båt finns regelbundna turer till "Själens lustgård", Lurö mitt i Vänern. Eller till "Lycksalighetens ö", Vithall.

Läs mer om kommunen och vad det finns att göra i Säffle på saffle.se och visitsaffle

Lokaler

Vi delar lokal med Säffle trafikskola vid hotellet i Säffle.

Tillgänglighet

Det finns hiss i byggnaden. Läs mer på sidan om tillgänglighet.

Parkering

Du hittar vår parkering till höger om våra lokaler. Personal, kursdeltagare och gäster parkerar på angivna P-platser. 

Kurserna och studierna ska ha en sådan inriktning att det ökar den studerandes medvetenhet om sina egna och omvärldens villkor. Skolan utgår från de studerandes behov, förkunskaper och erfarenheter.
Folkhögskolan är en fri skolform och varje folkhögskola bestämmer självständigt över kursutbud och är inte bunden till centralt fastställda läroplaner. Denna frihet innebär att även kursdeltagarna är delaktiga i val av arbetsformer och innehåll i kursen. Sättet som folkhögskolan lägger upp kursen på innebär att man aktivt måste delta i och bidra till undervisningen.
Kursens schemalagda verksamhet är obligatorisk. I den schemalagda verksamheten ingår även skolgemensamma aktiviteter som informationsträffar, föreläsningar och temadagar.

Skolan finns med på Facebook och Instagram, där vi visar vardagen och tipsar om nyheter och evenemang. Gilla oss gärna och dela med er av era bilder på sidan - tagga om ni vill.

Kyrkeruds folkhögskola på Facebook

Kyrkeruds folkhögskola på Instagram

Trådlöst internet finns på skolan.

IT och medieutrustning

Skolans IT-pedagog ansvarar för skolans datautrustning och distribuerar tillsammans med administratören i Säffle enheten inloggningsuppgifter till SchoolSoft, ItsLearning och Office 365. Skolan följer Region Värmlands IT-policy.

Regler för datoranvändning

  • Användaren ska inte förorsaka skolan eller utomstående skada, kostnader eller dåligt rykte.
  • Distribution eller lagring av pornografiskt material är ej tillåtet.
  • Användning av internet får inte kränka andras integritet.
  • Åverkan på eller förändring av innehåll i skolans datorresurser får ej ske utan tillstånd.
  • Den som bryter mot ovanstående regler kan utan förvarning stängas av från samtliga datorresurser.

Information för alla kursdeltagare samt personal hålls varje måndag med gemensam samling. Information läggs löpande ut på It’s Learning.

Ingen lunch serveras. För dig som har med egen lunch finns mikrougnar i ett mindre kök samt i anslutning till uppehållsrum.

Kaffe/te under förmiddagsrasten ingår.

Skolan är en rökfri arbetsplats.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?