Start / Kyrkerud / Om skolan / Tillgänglighet

Tillgänglighet

Här kan du läsa mer om tillgänglighet i våra studielokaler i Årjäng och Säffle samt internatet i Årjäng.

Flygbild över skolan i Årjäng

En gemensam kartläggning av lokalerna kan göras i samband med ansökan.

Säffle

Kyrkeruds folkhögskola i Säffle har helt nya lokaler som ligger på våning två och tre. Det finns hiss och vi har även handikapptoalett.

Årjäng

På Kyrkeruds folkhögskola i Årjäng ligger de flesta undervisningssalar på första våningen. Vi har ramper till de flesta entréer samt en hiss i huvudbyggnaden. Huvudbyggnaden har en handikappanpassad toalett på varje våningsplan. Det finns även handikappanpassade toaletter i flera av de andra byggnaderna. Vi har dörröppnare till de flesta dörrar. I huvudbyggnaden finns två trapphissar.

Några av personalens kontor ligger i kursgården där det ej finns hiss. Vi har flera orienteringstavlor som visar hur skolans område ser ut. Våra måltider är allergianpassade. Vår största sal Hawaii är utrustad med hörselslinga. Anpassningar kan göras vid dyslexi.

Internat

Internatet är uppdelat på flera olika byggnader varav några ligger på markplan. Vi har två rum som är handikappanpassade med egna ingångar. För de som går på våra terminskurser har vi rum där man får ha med sig husdjur. Dessa rum ligger i separata byggnader. Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda deltagarna på våra sommar och kortkurseratt ta med husdjur.

Ledarhund får givetvis alltid följa med men behöver anmälas i förväg.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?