Till startsidan
Till startsidan
Start / Samverkan, avtal och vårdval / Folkhälsa / Folkhälsopris / Organisationer som fått folkhälsopriset

Organisationer som fått folkhälsopriset

Här finns information om vilka organisationer som fått folkhälsopriset.

2023 – Bufff Värmland

Motivering till Folkhälsopriset 2023

Bufff Värmland vänder sig till barn och unga som har eller har haft en förälder/familjemedlem i fängelse, häkte eller frivård. Det är en sårbar grupp med ökad risk för psykisk ohälsa, både nu och senare i livet, en målgrupp som är viktig både att synliggöra och fånga upp tidigt.

Vi ser det som särskilt betydelsefullt att minska det stigma som kan leda till ett socialt utanförskap för den här gruppen barn. Att avlasta skuld och bryta det sociala arvet kan i stället skapa förutsättningar för en känsla av innanförskap och är ett mycket angeläget folkhälsoarbete.

Organisationen är nytänkande och arbetar för både kortsiktiga och långsiktiga effekter, på både individ- och samhällsnivå. Bufff har dessutom ett tydligt barnrättsperspektiv.

Mer information om Buff Värmland

buff.se

2022 – Världen i Värmland

Motivering till Folkhälsopriset 2022

Med ledstjärnan "Vi hjälps åt, vi gör skillnad och vi ger inte upp" har Världen i Värmland lyckats åstadkomma mycket goda resultat med små medel. Deras insats "Från socialt utsatt till etablerad samhällsmedborgare" handlar om att stötta ensamkommande barn till ökad livskvalitet. Under 2021 lyckades Världen i Värmland hjälpa och stötta hela 65 ungdomar i Karlstad och Hammarö att klara av gymnasieexamen.

Världen i Värmland har samverkat på ett föredömligt sätt med olika organisationer vilket haft stor betydelse för verksamhetens goda resultat.

Region Värmland delar ut folkhälsopriset till Världen i Värmland för viktiga insatser som verkar på både individ-, grupp- och samhällsnivå.

Mer information om Världen i Värmland

varldenivarmland.se

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Kontakta Region Värmland

För dig som är patient

Hitta på webbplatsen

Region Värmlands webbplats