Till startsidan
Vårdgivarwebben / Nyhetsarkiv / Folkhälsopris till Världen i Värmland
Kultur- och bildningsnämndens ordförande Elisabeth Kihlström och vice ordförande Erik Olsson (till vänster) överlämnade folkhälsopriset till Världen i Värmlands Monica Sturegren, Klara Patzauer och Birgitta Hinks. Folkhälsochef Anna Beata Brunzell (till höger) gratulerade.

Kultur- och bildningsnämndens ordförande Elisabeth Kihlström och vice ordförande Erik Olsson (till vänster) överlämnade folkhälsopriset till Världen i Värmlands Monica Sturegren, Klara Patzauer och Birgitta Hinks. Folkhälsochef Anna Beata Brunzell (till höger) gratulerade.

Folkhälsopris till Världen i Värmland

Region Värmlands första folkhälsopris har överlämnats till organisationen Världen i Värmland. Organisationen får priset för sitt arbete med att stötta ensamkommande barn till ökad livskvalitet.

– Jag är väldigt glad att vi nu har delat ut vårt första folkhälsopris och Världen i Värmland är värd det här priset, säger Elisabeth Kihlström, ordförande i Kultur- och bildningsnämnden som även har ansvar för frågor inom folkhälsoområdet.

Motivering till Världen i Värmlands pris

Med ledstjärnan "Vi hjälps åt, vi gör skillnad och vi ger inte upp" har Världen i Värmland lyckats åstadkomma mycket goda resultat med små medel. Deras insats "Från socialt utsatt till etablerad samhällsmedborgare" handlar om att stötta ensamkommande barn till ökad livskvalitet. Under 2021 lyckades Världen i Värmland hjälpa och stötta hela 65 ungdomar i Karlstad och Hammarö att klara av gymnasieexamen.

Världen i Värmland har samverkat på ett föredömligt sätt med olika organisationer vilket haft stor betydelse för verksamhetens goda resultat.

Region Värmland delar ut folkhälsopriset till Världen i Värmland för viktiga insatser som verkar på både individ-, grupp- och samhällsnivå.

Brett samarbete

– Det var ett stort intresse för folkhälsopriset. Vi hade 34 nominerade bidrag och har konstaterat att det pågår mycket bra folkhälsoarbete i Värmland. När vi utsåg den vinnande organisationen hade vi flera kriterier att utgå ifrån. Ett viktigt skäl till att just Världen i Värmland fick ta emot priset var deras breda samarbete med många andra organisationer.

Elisabeth Kihlström poängterar också att de flesta som engagerar sig i Världen i Värmland utför ideellt arbete och åstadkommer väldigt mycket med små medel.

– Folkhälsopriset ska ges till en organisation som bidragit till en förstärkt, god, jämlik och jämställd hälsa i den värmländska befolkningen. Det har Världen i Värmland gjort.

Folkhälsopriset delades ut under regionfullmäktiges möte 6 april, av kultur- och bildningsnämndens ordförande Elisabeth Kihlström och vice ordförande Erik Olsson.

Mer information

Läs mer om folkhälsopriset här.

Läs mer om Världen i Värmland här.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?