Till startsidan

Livsmedelshygien

Lär dig mer om hur du hanterar livsmedel på ett säkert sätt. För dig som hanterar måltider på en vårdavdelning eller i kök.

Grundutbildning i livsmedelshygien

Utbildningen riktar sig till dig som hanterar livsmedel och måltider. Den beskriver viktiga moment så som personlig hygien, rengöring, temperaturkontroll, faror samt hantering av specialkost. Du kommer att få se filmer och svara på frågor. Efter genomförd utbildning får du ett intyg.

Livsmedelshygien (Utbildningsplattformen)

Kort film om livsmedelshygien

Här kan du ta del av en tio minuter lång film om livsmedelshygien. Filmen vänder sig till dig som arbetar med måltiderna på en vårdavdelning och förklarar hur livsmedel ska hanteras på ett säkert sätt.

Testa dina kunskaper

Se filmen via Lärtorget och svara rätt på frågorna. Gör så här:

  1. Klicka på den nedersta knappen "Publika kurskatalogen" hos Lärtorget, Region Stockholm.
    Lärtorget (sll.se)
  2. Sök på "måltider" för att hitta filmen.

Filmen är gjort av Best Service, ett nätverk för serviceorganisationerna inom den svenska hälso- och sjukvården. Alla Sveriges regioner deltar i nätverket.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?