Till startsidan
Till startsidan
Start / Vård och behandling / Läkemedel / Restnoteringar, utgående läkemedel och licenser

Restnoteringar, utgående läkemedel och licenser

Här publiceras löpande information om ett urval av restnoterade läkemedel och utgående läkemedel. Här finns även information om regiongemensamma licenser samt produktinformation för ett urval av licensläkemedel.

En sammanställning över restanmälda läkemedel finns på Läkemedelsverkets webbplats. Information om restnoteringar finns även på FASS webbplats.

Guide: Hitta information om restnoteringar och licenser

Guide: Kort genomgång om var du hittar uppdaterad information om restnoteringar och licenser (PowerPoint) Powerpoint, 1 MB.

Restnoterade läkemedel och utgående läkemedel

Licenser

Inom Region Värmland finns det generella licenser som är godkända för hela organisationen. En generell licens tillgodoser behovet av läkemedel för en eller flera vårdenheter.

För att apotek ska få expediera recept på licensläkemedel krävs i regel enskild licens. Genom ett särskilt tillstånd kan Läkemedelsverket i vissa fall möjliggöra för apoteken att expediera recept på licensläkemedel med stöd av en generell licens.

När ett licensläkemedel inte är godkänt i Sverige finns ingen svensk bipacksedel i förpackningen. Den som förskriver licensläkemedlet ansvarar för att patienten får den information som behövs.

På sidan produktinformation licensläkemedel finns en samling olika produktresuméer (SPC) för licensläkemedel, bland annat för de licensläkemedel som Region Värmland har regionövergripande generella licenser för.

Kontakt

Vid frågor kontakta Läkemedelscentrum.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Kontakta Region Värmland

För dig som är patient

Hitta på webbplatsen

Region Värmlands webbplats