Till startsidan
Till startsidan
Start / Vård och behandling / Läkemedel / Restnoteringar, utgående läkemedel och licenser

Restnoteringar, utgående läkemedel och licenser

Här publiceras löpande information om ett urval av restnoterade läkemedel och utgående läkemedel. Här finns även information om regiongemensamma licenser samt produktinformation för ett urval av licensläkemedel.

Listan med restmeddelanden och utgående läkemedel uppdateras löpande. Du ser datum för senaste uppdateringen sist i filnamnet. Uppdateringarna publiceras också i nyhetsflödet Läkemedelsnytt. Daglig uppdatering om restnoterade läkemedel hittar du på Läkemedelsverkets restinformation.

Information om lagerstatus på apotek kan du se i FASS. Du kan också ringa apoteken för att få besked om aktuell lagerstatus på olika orter.

FASS information till vårdpersonal (fass.se).

Guide: Hitta information om restnoteringar och licenser

Guide: Kort genomgång om var du hittar uppdaterad information om restnoteringar och licenser (PowerPoint) Powerpoint, 1 MB.

Restnoterade läkemedel och utgående läkemedel

Licenser

Inom Region Värmland finns ett antal generella licenser som är godkända för hela organisationen. En generell licens tillgodoser behovet av läkemedel för en eller flera vårdenheter.

Regionövergripande licenser omfattar utöver regionens verksamheter (inklusive Folktandvården) även privata vårdcentraler inom vårdval Värmland. Övriga vårdgivare och tandkliniker omfattas inte och kan inte använda de regionövergripande licenserna.

Vårdcentraler anslutna till Vårdval vårdcentral

För att apotek ska få expediera recept på licensläkemedel krävs i regel enskild licens. Genom ett särskilt tillstånd kan Läkemedelsverket i vissa fall möjliggöra för apoteken att expediera recept på licensläkemedel med stöd av en generell licens. Beslut om särskilda tillstånd publiceras på Läkemedelsverkets hemsida.

Särskilt tillstånd att expediera recept när generell licens finns | Läkemedelsverket (lakemedelsverket.se)

När ett licensläkemedel inte är godkänt i Sverige finns ingen svensk bipacksedel i förpackningen. Den som förskriver licensläkemedlet ansvarar för att patienten får den information som behövs.

Produktinformation (SPC) licensläkemedel
Här hittar du bland annat de licensläkemedel som Region Värmland har regionövergripande generella licenser för.

Kontakt

Vid frågor kontakta Läkemedelscentrum.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Kontakta Region Värmland

För dig som är patient

Hitta på webbplatsen

Region Värmlands webbplats