Till startsidan

Christoffer arbetar som iva-sjuksköterska

Jag går från jobbet med en bra känsla i magen varje dag. Så beskriver Christoffer Wilhelmsson sitt arbete som specialistsjuksköterska på intensivvårdsavdelningen på Centralsjukhuset i Karlstad.

Porträtt.

Christoffer Wilhelmsson är sjuksköterskan som lämnade Stockholm och akutverksamhet för att jobba på intensivvårdsavdelningen på Centralsjukhuset i Karlstad.

– Jag har inte ångrat mig en sekund, jag går från jobbet med en bra känsla i magen varje dag, säger han.

Fokusera på en patient

Det var för ett par år sedan som Christoffer Wilhelmsson, då sjuksköterska på akutmottagningen på Karolinska sjukhuset i Stockholm, hamnade i en situation där han fick vårda en enda patient under en kort tid på akutrummet.
Det blev en vändpunkt för värmlänningen.
– Från att ha varit på akuten där man tar hand om väldigt många patienter och är överallt fick jag möjlighet att bara fokusera på en patient. Det var då jag insåg att det är så här jag vill jobba. Tillsammans med att jag tycker det är stimulerande att jobba med de allra sjukaste människorna gjorde att jag valde intensivvården, berättar Christoffer.

Mindre sjukhus har många fördelar

Efter specialistutbildningen till intensivvårdssjuksköterska på Karolinska institutet jobbade han några år i Stockholm innan flyttlasset gick tillbaka till Karlstad där han i dag arbetar på intensivvårdsavdelningen på Centralsjukhuset. Det mindre sjukhusets storlek är en faktor som bidrar till många positiva faktorer, menar Christoffer Wilhelmsson.
– Eftersom vi har en intensivvårdsavdelning där vi vårdar alla slags patienter blir jobbet väldigt varierande och utmanande. Vi brukar säga att vi inte tar jobbet dag för dag – utan timme för timme. Men det allra bästa är kollegorna. Vi är ett fantastiskt gäng med otrolig kompetens. På många större sjukhus är personalomsättningen högre, här har det flesta jobbat tio femton år och besitter en enorm kompetens.

Att omgående kunna hjälpa en av tjusningarna

Att omgående kunna hjälpa personer som är svårt skadade eller sjuka är en av tjusningarna med att jobba med intensivvård, säger Christoffer. Men lika väl kan det handla om att förbereda patienter och anhöriga för den sista stunden.
– Att göra sitt yttersta för att någon ska få ett värdigt avslut är minst lika viktigt. Det kan vara tunga dagar och jobbiga saker, men jobbet är väldigt givande och jag går alltid hem med en bra känsla i magen.

Se filmen med Christoffer 

Välkommen att kontakta oss

Vill du veta mer om hur det är att arbeta som specialistsjuksköterska hos oss? Kontakta kompetenförsörjningsstrateg Eva Lindqvist Österberg på eva.lindqvist.osterberg@regionvarmland.se.

Eller sök våra lediga tjänster.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?