Till startsidan

Ny hos oss

För alla i Värmland. Det är vår värdegrund. Som medarbetare hos oss har du en viktig roll i Region Värmlands fortsatta utveckling.

Tränar bandagering av knä.

Hos oss får du ett meningsfullt och samhällsnyttigt arbete som är betydelsefullt för att alla i Värmland ska må bra. 

Introduktion och handledning

När du börjar arbeta hos oss får du en introduktion om hur det är att arbeta inom Region Värmland. Introduktionen består av olika steg där arbetsplatsintroduktionen är en viktig del. Introduktionen syftar till att du som ny medarbetare får en bra start på din anställning och känner dig välkommen på din nya arbetsplats. Det finns även möjlighet till handledning och mentorskap när du börjar din yrkesbana för en del av våra yrkesgrupper. 

Inom vissa yrkesgrupper finns även yrkesintroduktion. Det innebär att du i din nya profession ska känna dig trygg och säker i din roll. 

Kliniskt utvecklingsprogram, KUP

Ett exempel på yrkesintroduktion är Kliniskt utvecklingsprogram, KUP, som bland annat ger nyutexaminerade sjuksköterskor möjlighet att träna sin färdigheter under handledning. Programmet pågår under ett år och erbjuder: 

  • Reflektionssamtal
  • Handledning
  • Klinisk färdighetsträning
  • Föreläsningar 

Trygg start för barnmorskor

Introduktionsprogrammet ”Trygg start” erbjuder barnmorskor en trygg start i arbetslivet genom personlig introduktion och ett mentorsprogram. Programmet riktar sig både till nyutexaminerade barnmorskor och barnmorskor som arbetar inom andra verksamheter och vill reaktivera sig för att kunna jobba inom förlossningsvården.

Inom ramen för introduktionsprogrammet arbetar man kliniskt till 80 procent och erbjuds kompetensutveckling och mentorsamtal under resterande arbetstid. Den nya barnmorskan erbjuds också 9 veckors introduktion. Under de första 3 veckorna arbetar den nya barnmorskan tätt med en handledare. Resterande 6 veckor planeras utanför grundbemanningen för möjlighet till stöd från kollegor och handledare.

Klinisk träning

Vi har ett kliniskt träningscentrum (KTC) som kontinuerligt möjliggör utveckling och fördjupning av kunskaper hos enskilda medarbetare och team inom vården i en verklighetstrogen miljö utan patienter. 

Utbildning och studieförmåner

Vi är en kunskapsorganisation som ställer höga krav på kompetens. Du som medarbetare har eget ansvar för din kompetensutveckling. För att du ska kunna utvecklas i ditt jobb har du möjlighet till utbildningar som ligger inom ramen för dina arbetsuppgifter. 

Specialistutbildningstjänster

Inom Region Värmland har du som vill arbeta som specialistsjuksköterska eller barnmorska och har ansökt till universitet eller högskola möjlighet att ansöka om specialistutbildningstjänst. Det innebär att du studerar på hel eller halvfart med bibehållen lön. Läs mer om våra specialistutbildningstjänster.

Våra förmåner

Vi är till för att alla i Värmland ska må bra. Därför tar vi som arbetsgivare hand om våra medarbetare. Läs mer om semestervillkor, kompetensutveckling, möjlighet till flextid, försäkringar, löneväxling, friskvårdsbidrag med mera.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?