Till startsidan

Jobba med oss på ambulanssjukvården

Vi ser till att göra vården tillgänglig där den behövs för alla sjuka och eller skadade personer i hela Värmland dygnet runt.

Ambulanspersonal med ryggsäck utanför en ambulans.

Inom ambulanssjukvården i Värmland finns 10 ambulansstationer. I ambulansverksamheten ingår även liggande sjuktransport, LIST. Vi är cirka 250 medarbetare.

Nya situationer ger bred kompetens

Hos oss arbetar vid med att bedöma, hänvisa, vårda och transportera de patienter som behöver vår hjälp. Du får möta hela spannet av åldrar och händelser. Du kommer att vårda patienter som utsatts för trauma eller patienter som insjuknat och kräver medicinska eller kirurgiska åtgärder. Vi kommer rätt in i deras vardag och du hamnar ofta i nya situationer. Varje ny situation är utmanande, utvecklande och gör att du växer i din yrkesroll.

Arbeta i team

I varje besättning finns det minst en specialistsjuksköterska eller sjuksköterska och en ambulanssjukvårdare. Tillsammans hjälps vi åt att bidra till att patienten får den bästa vården efter de förutsättningar som är. Detta gör att varje arbetspass genomsyras av en stark teamkänsla.

Samverkar

På en olycksplats samverkar vi ofta med helikopter, polis, räddningstjänst och akutläkare. Även transporterna vi gör mellan vårdinrättningar är olika. Från mer anvancerade intensivvårds- och kuvöstransporter till mindre vårdkrävande transporter.

Individanpassad introduktion

Hos oss får du en individanpassad introduktion. Antalet veckor varierar beroende på tidigare erfarenhet. I introduktionen eller "brevidgången" ingår även en veckas introduktionskurs som innehåller bland annat bilkörning, hlr‑utbildning, triage och trauma.

Efter introduktionen blir du tilldelad en mentor som du kan ta hjälp av under din fortsatta tid efter inskolning. Du arbetar efter en strukturerad modell tills du uppnår nivå självständighet efter cirka 2,5 till 3 år.

Söker du kontaktuppgifter till vården?

På 1177.se finns kontaktuppgifter och öppettider till vården. Många ärenden kan du göra genom din mottagnings e-tjänster.

Din guide till vården i Värmland (1177.se)

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?