Till startsidan

Jobba med oss på barn- och ungdomspsykiatri (BUP)

På Barn- och ungdomspsykiatrin arbetar vi med specialistvård för barn och ungdomar 0-17 år med medelsvåra till svåra psykiatriska tillstånd och där funktionsnivån i vardagen är påverkan. Vi har också ett habiliterande uppdrag för barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionshinder utan intellektuell funktionsnedsättning.

Vårdpersonal på huk framför barn och förälder i korridor.

Vi vänder vi oss till barn och deras familjer i hela Värmland. Du hittar oss i inre hamn i Karlstad men vi tar också emot patienter vissa dagar i veckan i Arvika, Torsby och Kristinehamn.

Vi arbetar utifrån en helhetssyn på varje barn och ungdom för att skräddarsy våra insatser och samverkan med de som finns runt barnets är en viktig del av behandlingen.

Arbetar tvärprofessionellt

Barn- och ungdomspsykiatri utgörs av cirka 160 medarbetare med olika yrkesprofessioner. Vi arbetar i tvärprofessionella team uppdelat på tre mottagningar. Varje team bestående av läkare, psykolog, psykoterapeut, kurator, sjuksköterska, vårdadministratörer och koordinatorer.

Hos oss finns också våra specialistteam:

  • OCD-teamet
  • Teamet för traumarelaterade syndrom
  • Centrum för ätstörningars barnteam
  • Teamet för selektiv mutism

Vi har även ett resursteam bestående av pedagog, skötare, logoped, dietist, arbetsterapeuter och fysioterapeut. Här finns också enheten för intensiva insatser och vår slutenvårdavdelning som vårdar de allra sjukaste.

Forma framtidens barn- och ungdomspsykiatri

Barn- och ungdomspsykiatrin befinner sig i en spännande utveckling tillsammans med andra aktörer som arbetar med barn och unga inom område öppenvård. Vi erbjuder dig som medarbetare möjlighet att vara med och forma framtidens barn- och ungdomspsykiatri tillsammans med kompetenta kollegor. Vi har kontinuerlig handledning och kompetensutveckling och är en hälsofrämjande arbetsplats.

Introduktionsår för sjuksköterskor inom psykiatri

För att du som nyutbildad sjuksköterska ska få en god grund och känna dig inspirerad att arbeta inom psykiatri har vi startat ett basår inom psykiatri.

Mer om introduktionen

Söker du kontaktuppgifter till vården?

På 1177.se finns kontaktuppgifter och öppettider till vården. Många ärenden kan du göra genom din mottagnings e-tjänster.

Din guide till vården i Värmland (1177.se)

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?