Till startsidan
Start / Kultur / Kulturutveckling / Hemslöjd / Slöjdresidens_2024

Utlysning till Slöjden, skogen och hållbarheten – ett residens för dig som är professionell slöjdare

För tredje året bjuder Region Värmland, i samverkan med andra regioner, in till ett slöjdresidens. Denna gång kommer residenset att hålla till i Sixtorp, Örebro län.

Hemslöjd färgning torkning garn

Bildkavalkad från slöjdresidenset Mattila 2023

Det här är ett residens för dig som är intresserad av hållbarhet, arbetar professionellt med slöjd och hantverk och använder dig av material från skogen. Här erbjuds du att utforska gränserna kring skogen som plats, materialresurs och socialt rum.

Residenset vänder sig i första hand till dig som bor i Dalarna, Gävleborg, Uppsala, Västmanland, Värmland och Örebro län, eller som genom din verksamhet eller person har anknytning till något av länen.

Slöjd i förhållande till skog och hållbarhet

Du använder residensperioden till egen utveckling samt utforskar tillsammans med övriga residensdeltagare området slöjd i förhållande till skogen och hållbarhet. Residensperioden kommer att innehålla tid för eget arbete, gruppdiskussioner och inbjudna inspiratörer kommer att besöka residenset.

Tillsammans med residensarrangörerna utforskar du och övriga residensdeltagare hur slöjd och hållbarhet kan kommuniceras till olika målgrupper. Du tar också del av de aktiviteter som erbjuds samt deltar i avslutande diskussion i stor grupp.

Tid för residenset

6 dagar, 25–30 juni 2024

Plats

Sixtorp är en före detta landsortskola belägen alldeles intill sjön Multen i sydvästra delen av Örebro län, fyra kilometer från Mullhyttan.

Om platsen Sixtorp (sixtorp.com)

Antal deltagare

6–9 personer

Ansökan

Ansökan är stängd.

Ersättning

Du erbjuds förutom resa inom landet, kost och logi även en ersättning om
20 000 kronor inklusive moms.

Arrangör

Arrangör är Örebro läns museum i samarbete med hemslöjdskonsulenter och verksamhetsutvecklare i region Dalarna, Gävleborg, Värmland, Uppsala, Västmanland.

Residenset finansieras med stöd av Nämnden för hemslöjdsfrågor.

Om residenset (olm.se)

Hemslöjd färgning torkning garn

Årets slöjdresidens kommer att hålla tll i anslutning till naturreservatet Sixtorp

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?