Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Månadens verk april 2022

"Textila minnen runt, runt" konstverk av Helena Bengtsson.

Månadens verk april 2022

Konstenheten presenterar månadens verk för april 2022 - "Textila minnen runt, runt" av Helena Bengtsson.

Helena Bengtsson, född 1968, är textilformgivare, konsthantverkare, slöjdare och konstnär, bosatt och verksam i Värmland. Hon har en magisterutbildning i textildesign vid Textilhögskolan i Borås och har även studerat Textilkonst vid Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs universitet.

Med öppen blick undersöker hon kulturarvet och använder det som inspiration- och kunskapskälla i sitt arbete. Hon arbetar med ateljékollektioner och utställningar, gör offentliga utsmyckningar och uppdragsformgivning. Från och till anlitas hon även som lärare och har kurser i olika tekniker.

Helena Bengtsson berättar:

"Med stort intresse för olika material och tekniker arbetar jag med form och mönsterverkan i bruksvaror och unika verk. Jag ritar rapporterade mönster för vävda och tryckta textilier, för egen produktion eller för andra producenter. Med nål och tråd syr jag i textil, papper och skinn.

I ett hönshus på gården i Värmland där jag växte upp, har jag byggt min ateljé. Här har jag min bas där jag ritar, väver och syr."

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?