Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Månadens verk september 2022

Månadens verk av konstnären Rezan Arab

Månadens verk september 2022

Konstenheten presenterar månadens verk; Lamp in the room, Father portrait och Lady portrait with blue color av Rezan Arab

De här tre verken är inköpta 2021 på en utställning med titeln Utanför tid och rum.

Följande text är från utställningen på Konstfrämjandet i Värmland:

I sina verk frammanar Rezan Arab tillståndet hos en man i exil, upplevelsen att vara ”mitt emellan” dåtid och det pågående. Konstnären gestaltar här ett förhållande till tid och rum, där livet i det nya landet upplevs som en illusion. Han har inte någon klar bild av morgondagen, men samtidigt när han förhoppningar om att snart lyckas bli del av vardagslivet där. Parallellt skildrar han sitt virtuella liv där han ständigt är i kontakt med sitt hemland och sin familj.

Rezan Arab föddes den 10:e januari 1982 i Aleppo, Syrien. Arab blev verksam som konstnär vid arton års ålder, samtidigt som han studerade vid Damaskus universitet. Efter fyra års studier och ett två år långt avbrott började han igen att studera vid University of Fine Art i Bukarest, Rumänien. Där kom han att få en master i måleri och konsthistoria år 2009. Kriget i Syrien drev många på flykt och idag bor Arab i Danmark, där han fortfarande är verksam som konstnär.

De här bilderna kan berätta om flykt och förlust. Vi kan ana distansen, känna hoppet och frustrationen i den frusna bilden. Avståndet. Längtan.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?