Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Månadens verk oktober 2022

Autumn III, konstnär © Henric Stenberg/BUS.

Månadens verk oktober 2022

Konstenheten presenterar månadens verk: Autumn III av Henrik Stenberg.

Henrik Stenberg är född 1975 i Västerås. Utbildad vid institutionen för konst, Konstfack. Bosatt och verksam i Laholm. Henrik Stenberg berättar:

”I mina målningar söker jag ett möte med den vilda naturens storslagenhet. Människans litenhet inför det väldiga, okontrollerade. Samtidigt är de sprungna ur min fantasi och alltså rena kulturprodukter. Jag tycker den motsättningen är spännande och intressant nog blir det ändå en resa för mig in i något okänt, samtidigt som det blir en spegling av mig själv.

Jag arbetar med en process där slumpen till en början visar på olika möjligheter. Sedan för jag bilden mot större och större klarhet, tills jag nått fram till en plats som på något plan känns verklig. I min konst har jag också arbetat med att, ofta med en humoristisk ingång, bearbeta och gestalta stilar och fenomen genom tiderna. Jag har bland annat arbetat med teman som dräkthistorien, musikhistoria och hus. Jag har även, med ett visst mått av surrealism skapat små scener där karaktärer möts och berättelser antyds. Jag arbetar nu främst med måleri och teckning men har även jobbat med skulptur och performance.”

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?