Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Månadens verk februari-mars 2023
Skulptur av Sara Nilsson.

Förbindelse av Sara Nilsson. © Sara Nilsson/BUS

Månadens verk februari-mars 2023

Sara Nilsson, född 1978, är uppvuxen i Torsby. Hon startade sin konstutbildning på KV Konstskola och Göteborgs konstskola, för att senare studera vidare på Konstfack i Stockholm där hon 2007 tog sin Masterexamen. Numera bor och verkar hon i Olsäter.

Nilsson arbetar med skulptur och måleri. Ofta är motivet människor placerade i någon form av naturlandskap. Skulpturerna skapas av papper och lim som byggs upp lager för lager. Ytan slipas sen och målas. Färgerna går ofta i pastell, men mildheten i det och figurernas försiktiga ansiktsuttryck till trots, utstrålar figurerna inre styrka och beslutsamhet. De verkar gränsöverskridande och fria. Nilsson ställer regelbundet ut på Galleri Thomassen i Göteborg.

Hon har gjort illustrationsuppdrag bland annat för Mikkeller öl och ställt ut bland annat på Nahcotta Gallery i Portsmouth, USA, och Konstfrämjandet i Värmland. Hon har även gjort offentliga utsmyckningar till Lorensbergsparken och Västerhedsskolan i Göteborg.

Själv säger Sara Nilsson att personerna som är avbildade i hennes verk är del av en större rörelse, ett större nätverk, kanske en miljörörelse... Detta är ett återkommande tema – tillbaka till naturen, att dra sig ut i skog och mark och där samverka med olika naturelement.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?