Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Förnya dina recept innan sommarperioden
Person vid ett skrivbord ler mot kameran.

Förnya dina recept innan sommarperioden

Förnya dina recept och tänk även på att att du, som har långvarig behandling med receptbelagda läkemedel, alltid ska ha läkemedel för en månad hemma.

Sommaren är här och du vill säkert tänka på annat än att förnya dina recept.

– Sommartider innebär också ledighet för personalen som arbetar på våra vårdcentraler, mottagningar och på sjukhus. Det innebär att du som använder mediciner behöver planera lite mer noga inför sommarperioden. säger Christian Bjernér, distriktsläkare på vårdcentralen Gripen i Karlstad.

Du kan enkelt förnya dina recept via 1177.se. Se till att du alltid har läkemedel så att det räcker för en månad. Det gäller dig som har långvarig behandling med receptbelagda läkemedel.

– Jag vill också passa på att berätta att du hittar många bra tips om vad du kan göra själv för att må bättre på 1177.se, fortsätter Christian.

Besök på akutmottagningen kan innebära lång väntetid. Om dina besvär inte är akuta finns risk att du får vänta länge eller blir hänvisad vidare till en vårdcentral eller jourcentral. På 1177.se hittar du förutom information om sjukdomar och behandlingar även kontaktuppgifter och öppettider till vården.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?