Till startsidan

Kampanjen 2021: Luften är fri och Balansera mera – kampanj för bättre hälsa, styrka och balans

I Sverige har vi stora möjligheter att vistas i naturen – luften är fri! Att utnyttja möjligheten till friluftsliv kan ge positiv effekt på livskvalitet och hälsa. Om det och om att tänka på mat, motion och mediciner handlar höstens kampanj för bättre hälsa styrka och balans.

Luften är fri! Du kan springa i naturen, men det finns också mycket annat att göra när du idkar friluftsliv eller tränar för att minska risken för fall och fallskador.

Årets folkhälsokampanj för ökad fysisk aktivitet genomförs 13 september–10 oktober 2021. Fokus sätts på friluftsliv och det nationella projektet Luften är fri samt den årliga nationella kampanjen Balansera mera.

Region Värmland, länets kommuner och flera andra organisationer samverkar under kampanjen.

Luften är fri

Alla kan vistas i naturen eftersom luften är fri. Det finns många platser för friluftsliv och det finns mycket man kan göra. Att lära känna naturen kan ge dig glädje och sinnesro och förbättra både fysisk och psykisk hälsa.
Läs mer om Luften är fri 

Balansera mera

När vi blir äldre ökar risken för att falla och få benbrott eller spricka i skelettet. Men var och en kan göra mycket för att själv förebygga fallolyckor. Fokus på Balansera mera är mat, motion och mediciner för bättre hälsa, styrka och balans.
Läs mer om Balansera mera

Informationsmaterial

Vill du visa bildspel för en grupp människor eller sätta upp affischer som påminnelse om vikten av vardagsmotion eller friluftsliv?

Här finns olika typer av informationsmaterial

Nyheter om friluftsliv och fallprevention

Under tiden 13 september–10 oktober berättar några personer om Luften är fri, Balansera mera och friluftslivets betydelse.

Här hittar du de nyheterna

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?