Till startsidan
Start / Hälsa & vård / Patienthotell

Patienthotell

Direkt i anslutning till Centralsjukhuset Karlstads huvudentré hittar du Patienthotellet. Här kan du som patient bo som ett alternativ till den vårdavdelning din behandling sker på. Sjukvårdens verksamheter ansvarar för din bokning och behandling.

På Patienthotellet försöker vi fokusera på det friska så att självläkande krafter tas tillvara. I en trivsam miljö får du omsorg och trygghet. Vi i personalen är alltid lika angelägna om att din vistelse hos oss ska bli så bra som möjligt. Under din vistelse är även närstående välkomna att bo tillsammans med dig eller i ett eget rum.

Service och utbud

 • Receptionen är lite mer än en vanlig hotellreception. Receptionisterna är sjuksköterskor som också kan svara på medicinska frågor och hjälpa dig tillrätta.
 • Vår restaurang, Guldkornet kök och kafé, är öppen för alla.
 • Minikiosk finns för hotellets gäster.
 • Patienthotellet är rökfritt.

Konsthantverk

Konsthantverkare har möjlighet att ställa ut till försäljning i restaurangen. Om du är intresserad av att köpa konst kontaktar du restaurangpersonalen.

Hotellöversikt

 • 60 rum (alla våra rum är rökfria)
 • 4 handikappanpassade rum
 • Hiss
 • Trygghetslarm
 • Restaurang
 • Minikiosk
 • Möten och konferenser
 • Trådlöst internet via homerun
 • Avstånd till city 2 kilometer
 • Avstånd till Karlstads flygplats 23 kilometer
 • Avstånd till tågstation 2 kilometer

In- och utcheckning

Incheckning sker tidigast klockan 13.00 och utcheckning senast klockan 11.00.

Prislista

Boende som bokats av sjukvården betalas av regionen och du betalar själv en egenavgift. Egenavgiften hittar du i Patienthotellets prislista (pdf) Pdf, 131 kB. under pris per dygn.

Hotellrummen

Alla rum är enkelrum och de flesta är utrustade med en bäddsoffa för närstående. På rummen finns trygghetslarm, tv, telefon, dusch och toalett. Några rum är anpassade för personer med funktionsnedsättning och har automatisk dörröppning. 

Om ni vill bo flera på rummet kontakta receptionen. Extra sängkläder och handdukar finns i lådan i garderoben.

Patienthotellet erbjuder samma tv-kanalsutbud som centralsjukhuset: SVT1, SVT2, TV4, SVT24, Kunskapskanalen.

Nyckelkort och besök

Nyckelkortet går till ditt rum och aktiveras för din planerade vistelse hos oss. Du bestämmer själv när och av vem du önskar besök.

Leksaker

Leksaker finns på plan två. Sjuka barn som bor på hotellet har tillgång till lekterapin på barn- och ungdomskliniken som har öppet dagtid.

Receptionskiosk

I receptionen finns en minikiosk med bland annat kalla drycker, godis, chips och enklare toalettartiklar för hotellets gäster. Kvällar och nätter finns kaffe, te, choklad och smörgåsar att köpa här.

Tidningar, böcker och film

Dagens lokaltidningar finner du i lobbyn där också ett mindre urval av böcker finns att låna. Dvd-spelare kan lånas i receptionen. Dvd-filmer kan lånas på biblioteket.

Sjukhusbiblioteket

Sjukhusbiblioteket hittar du längst ner i korridoren från huvudentrén, följ röd gata. Öppettiderna är måndag till torsdag klockan 10.00–17.00 och fredagar 10.00–15.00. Där finns böcker, tidskrifter, film och musik för utlåning. Länets alla lokaltidningar finner du i tidningsrummet utanför biblioteket. Tidningsrummet är öppet dygnet runt.

Internetuppkoppling via WiFi

Patienter och besökare i regionens lokaler har möjlighet att få internetåtkomst via det trådlösa nätverket RV-GUEST. För att ansluta till RV-GUEST, leta upp WiFi-inställningarna på din enhet och välj att ansluta till RV-GUEST.

Mer om uppkoppling till regionens trådlösa nätverk (pdf) Pdf, 190 kB.

Reception

Telefon: 010-834 83 00

Hotellchef

Maria Jonsson

E-post: maria.c.jonsson@regionvarmland.se

Guldkornet kök och kafé

Telefon: 010-834 83 08

Konferensbokning

Telefon: 010-834 83 08

Adress

Patienthotellet
Centralsjukhuset
651 85 Karlstad

Sjukhusväxel

Telefon: 010-831 50 00

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Till toppen