Guldkornet kök och kafé
På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.


Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.
För mer information och menyförslag kan du kontakta oss på telefonnummer:
010-834 83 08 eller ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se.
Matsedlar Guldkornet kök och kafé
Vecka 39 (25 september - 1 oktober)
Måndag
- Fiskgratäng med färska grönsaker, räkor och dill
- Wokade färska grönsaker med kikärtor, chili och vitlök
Tisdag
- Lasagne med Västerbottenost
- Bönbiffar med paprika och gräslökssås
Onsdag
- Kyckling med kokos, limeblad, rödcurry och färska grönsaker
- Veg chorizo med örtrik tomatsås samt potatis med timjan och vitlök
Torsdag
- Sejrygg med hummersås, fänkål och dill
- Morotsbiffar med solroskärnor, fetaost och oliver
Fredag
- Älgfärsbiffar med lingongräddsås, champinjoner och purjolök
- Värmlandskorv med senap och potatismoss
- Gulärtsbiffar med ugnsrostade rödbetor
Lördag
Pankopanerad fiskfilé med dill och romsås
Söndag
Biffstroganoff med timjan och champinjoner
Vecka 40 (2-8 oktober)
Måndag
- Wok på marinerad kyckling med färska grönsaker och nudlar
- Majsbiffar med matvete, tomat och vitlöksås
Tisdag
- Stekt sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård
- Vegetariska biffar på åkerböna med champinjon och gräslökssås
Onsdag
- Schnitzel fylld med rökt bog och ost, samt rödvinssås
- Pasta med rostade grönsaker, oliver, vitlök, kapris, citron och parmesan
Torsdag
- Färsbiffar med grönpepparsås och gröna ärtor
- Tortillas med vitlök, färska grönsaker, bönor, ingefära och chili créme
Fredag
- Örtkryddad kotlettrad med bearnasisesås
- Fiskfilé med grönsaker, panko och basilika
Lördag
Torskgratäng med färska grönsaker och räkor
Söndag
Cajunkryddad stekt kyckling med rostad potatis samt tomat och paprikasås
Vecka 41 (9-15 oktober)
Måndag
- Kalopps med morötter och inlagda rödbetor
- Sötpotatisplättar och ugnsbakad vitkål med gräddig tomat och chilisås
Tisdag
- Stekt rimmat sidfläsk med löksås, eller nävgröt med lingon
- Rödbetsbiffar med fetaost, solroskärnor och basilika
Onsdag
- Stekt kyckling med timjan, vitlöksrostad potatis och rödvinssås med gremolata
- Pasta med vegetarisk bolognese, örter och parmesan
Torsdag
- Pankopanerad fiskfilé med dill, gräslökssås och citron
- Åkerbönsbiffar med rotselleri och gräddkokta champinjoner med gräslök
Fredag
- Helstekt fläskkarré med grönpepparsås och blomkål
- Fiskfilé med färska grönsaker och vitvinssås med örter
Lördag
Lammfärsbiffar med fetaost, sås på soltorkade tomater, kapris, sardeller och basilika
Söndag
Skinkstek med persiljestekta morötter och gräddsås
Guldkornets buffémeny
Buffé och andra goda små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med! Minsta antal för alla bufféer utom den kallskurna är 20 personer.
Beställ på telefon 010-834 83 08 eller mejla till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se
För utskrift: Guldkornets buffémeny (pdf) Pdf, 3 MB.
Gott och enkelt att ta med
Bröd
- Grov eller ljus fralla med pålägg - 30 kronor
- Filmjölkslimpa med pålägg - 32 kronor
Fyra fina snittar - 25 kronor/styck
- Kallrökt laxrulle
- Ädelost med päronconfit
- Salami och soltorkad tomat
- Räk och dill
Tre sorters mackor
- Matig macka - 69 kronor
- Matigare macka - 79 kronor
- Matigast macka - 89 kronor
Paj med sallader (3 portioner) - 260 kronor/styck
- Kycklingpaj
- Köttfärspaj
- Räkpaj
- Fetaost och salamipaj
- Vegetarisk paj
Soppa med hembakt bröd och ost - 89 kronor/portion
- Skaldjurssoppa
- Svampsoppa
Fyra olika sallader
- Grekisk sallad med feta och oliv - 89 kronor
- Brie och salamisallad - 99 kronor
- Kycklingsallad - 99 kronor
- Räksallad - 110 kronor
Smörgåstårta - 80 kronor/portion
(Minsta antal 15 portioner)
Att dricka till
- Kaffe, te - 20 kronor
- Lättöl, mineralvatten - 20 kronor
- Juice, cider - 20 kronor
Fikabröd
- Bulle - 25 kronor
- Kaka - 25–35 kronor
- Fruktfat - 25 kronor
Buffé Guldkornet
- Grillad lax med gremolata, cocktailtomater och parmesanost
- Mjukbakad biff med fänkålsfrön, timjan och svartpeppar
- Majskyckling med spenat, prästost, cashewnötter och citron
- Broccoli och brieostpaj med tomat, purjolök samt basilika
- Tabbouleh på couscous
- Quinoa med picklad rödlök, sparris, blomkål och räkor
- Honungsmelon, fetaost, granatäpplen och balsamico
- Hummus med persilja och nötter
- Bröd med fänkålsfrön och kummin
Pris: 295 kronor per person
Italiensk buffé
- Salami och lufttorkad skinka
- Kycklingfilé med parmesan, persilja och vitlök
- Pastasallad med handskalade räkor och pesto
- Fetaostpaj med kalamataoliver
- Fina oliver och soltorkade tomater
- Hembakad focaccia med tapenade
- Kronärtskockssallad
- Italienska ostar, äppelchutney färska frukter och kex
- Tomatsallad, ruccolasallad och marinerade färska champinjoner
Pris: 260 kronor per person
Chokladpannacotta med kanderade mandlar och hallon
Pris: 70 kronor per person
Vegetarisk buffé
- Jordärtskocka med, äpple, citron, valnötter och ärtskott
- Broccoli med rostade melonkärnor, pinjenötter och sötpotatis
- Harissamorötter med couscous och thahini
- Grillad sparris med quinoa, honung och getostcrème
- Rotfruktssallad med rosmarin och parmesan
- Bönbiffar med majs och jalapenos, citron och vitlökssås
- Bröd med vallmofrö, pumpa och solroskärnor
- Hummus
Pris: 270 kronor per person
Kallskuren buffé
- Tre sorters kallskuret
- Potatissallad alternativt potatisgratäng
- Tomatsallad
- Marinerade färska champinjoner
- Vitlökscrème
- Blandsallad
- Hembakat bröd och smör
Pris: 160 kronor per person
Prisinformation
- Frukost: 78 kronor
- Lunch vardag: 109 kronor
- Lunch helg: 115 kronor
- Middag: 83 kronor
Till dig som äter ofta erjuder vi 10 lunchkuponger för 1000 kronor.
Öppettider
Frukost
Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30
Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30
Middag
Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30
Kafé och kiosk
Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.
Receptionskiosk finns för hotellets gäster.