Till startsidan
Start /Hälsa & vård /Patienthotell /Guldkornet kök och kafé

Guldkornet kök och kafé

På patienthotellets restaurang Guldkornet, Centralsjukhuset Karlstad, serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.

Information öppettider juldagarna 2025

Patienthotellet och Restaurang Guldkornet har stängt över juldagarna.

Stänger

tisdagen 23/12
Utcheckning senast kl.11.00
Endast frukost serveras

Öppnar

lördagen 27/12
Incheckning från kl.13.00
Endast middag serveras

Eftervårdsmottagningen har öppet alla dagar

Potatisar

Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.

Matsedlar Guldkornet kök och kafé

Vi serverar bara svenskt kött!

Måndag

  • Risottobiffar med fänkål, bönor och champinjoner
  • Panerad fiskfilé med remouladsås och citron
  • Glacerade revben med gräddsås och äppelmos

Tisdag

  • Morotsbiffar med broccoli, pumpakärnor och raggmunk
  • Stekt rimmat sidfläsk med raggmunk och lingon
  • Sejfilé med grönsaker, panko och basilika

Onsdag

  • Tortillas fyllda med bönor, färska grönsaker, tomater, mozzarella och chilicréme
  • Nattbakad högrevsbbq med bearnaisesås och rostad potatis

Torsdag

  • Rödbetsbiffar med solroskärnor, fetaost och honung, citronyoghurt
  • Pankopanerad kyckling med dragonsås
  • Kålpudding med gräddsås och lingon från Torfolk Gård

Fredag

  • Kockens val
  • Cajunkryddad kotlettrad med rödvinssås och potatisgratäng
  • Jambalaya med färska grönsaker, kyckling, chorizo och kräftstjärtar

Lördag

  • Marinerad fläskkarré med grillade grönsaker, örtsmör med citron och vitlök

Söndag

  • Slottsstek med gräddsås, morötter, brysselkål och gelé

Måndag

  • Pasta med grillade grönsaker, linser, örter och tomat
  • Lasagne med vitlökssås
  • Kyckling med färska grönsaker, äpple och curry

Tisdag

Stängt.

Onsdag

Stängt.

Torsdag

Stängt.

Fredag

Stängt.

Lördag

Stängt under lunch.

Öppnar för middag klockan 17:30.

Söndag

Porterstek med gräddsås, gelé och brysselkål

Måndag

  • Biffar på ärtfärs, fänkål och purjolök med äppelsatziki
  • Stekt kyckling med citron och gräslöksås
  • Skånsk kalops med inlagda rödbetor

Tisdag

  • Lasagne med aubergine, kidneybönor, körsbärstomater, mozzarella och chilicréme
  • Stekt rimmat sidfläsk med rårakor och lingon
  • Kyckling tikka masala med koriander och ris

Onsdag

  • Lunch: Viltfärs biffar med gräddsås och rödlöksmarmelad
  • Middag: Helstekt fläskfilé i pepparsås med smörstekta kastanjechampinjoner med fransk potatisgratäng

Torsdag

  • Fiskgratäng med färska grönsaker, räkor, kräftstjärtar, dill och gräslök

Fredag

  • Kockens val
  • Bbq-rubbad fläskkarré, bearnaisesås med tomat och rostad potatis
  • Kycklinglasagne med mozzarella, tomat och basilika

Lördag

  • Pankopanerad fläsknoissete med purjolökspotatis och blomkål

Söndag

  • Slottstek med gräddsås, brysselkål och gelé

Guldkornets buffémeny

Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med!

Beställ gör du med e-post till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

Bröd

  • Fralla med pålägg och grönsaker - 35 kronor
  • Filmjölksbröds smörgås - 38 kronor
  • Räksmörgås - 120 kronor

Tre snittar - 30 kronor/styck

  • Räk, dill och citron
  • Ost med päronconfite
  • Rulle med tomat, parmesan och basilika

Paj med blandsallad (3 portioner) - 300 kronor/styck

  • Kycklingpaj
  • Köttfärspaj
  • Fetaostpaj med oliver

Fyra sallader

  • Kycklingsallad - 99 kronor
  • Rökt skinka och brieost - 99 kronor
  • Greksallad med fetaost och oliver - 89 kronor
  • Räksallad - 120 kronor

Att dricka till

  • Kaffe, te - 20 kronor
  • Mineralvatten och dricka - 20 kronor
  • Juice - 20 kronor

Hembakade kakor och frukt

  • Kaka - 25–35 kronor
  • Frukt - 10 kronor

  • Marinerad fläskfilé
  • Kycklingspett
  • Timjan och rosmarin kryddad rostbiff
  • Pastasallad med handskalade räkor och pesto
  • Fetaostpaj med kalamataoliver
  • Hembakad focaccia med paprikacréme
  • Oliver och soltorkade tomater
  • Tre sorters ostar, päronmarmelad, melon och kex
  • Tomatsallad
  • Kronärtskocksallad
  • Bönsallad
  • Blandsallad

Pris: 325 kronor per person

Minsta antal för att beställa buffén är 30 personer.

  • Tre sorters kallskuret
  • Potatissallad alternativt potatisgratäng
  • Tomatsallad
  • Bönsallad
  • Kronärtskocksallad
  • Vitlökscrème
  • Blandsallad
  • Hembakat bröd och smör

Pris: 189 kronor per person

Minsta antal för att beställa buffén är 10 personer.

Prisinformation

  • Frukost: 89 kronor
  • Lunch vardag: 119 kronor
  • Lunch helg: 125 kronor
  • Middag: 89 kronor

Öppettider

Frukost

Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30

Lunch

Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30

Middag

Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30

Kafé och kiosk

Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.

Receptionskiosk finns för hotellets gäster.

Ta gärna kontakt med oss för mer information och menyförslag.

Ola Eriksson Hildemar
Kock
Telefon: 010-834 83 08
E-post: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?