Guldkornet kök och kafé
På patienthotellets restaurang Guldkornet, Centralsjukhuset Karlstad, serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.


Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.
Matsedlar Guldkornet kök och kafé
Guldkornets buffémeny
Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med!
Beställ gör du med e-post till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se
Vecka 46 (10 november - 16 november)
Måndag
- Biffar på ärtfärs, fänkål och purjolök med äppelsatziki
- Stekt kyckling med citron och gräslöksås
- Stekt salt sill med löksås
Tisdag
- Wok på färska grönsaker, bönor, nudlar och koriander
- Stekt rimmat sidfläsk med rårakor och lingon
- Kyckling tikka masala med koriander och ris
Onsdag
- Lasagne med aubergine, kidneybönor, körsbärs tomater, mozzarella och
chilicréme - Färsbiffar med pepparsås och gröna ärtor
Torsdag
- Sötpotatisbiffar fetaostcréme med mynta och rostad potatis
- Kyckling lasagne med tomat och parmesan
- Panerad sej ryggfilé med avokado créme med lime och chili
Fredag
- Kockens val
- Bbq rubbad Fläskkarré, bearnaisesås med tomat och rostad potatis
- Fisk & skaldjurs gryta med färska grönsaker och saffranaioli
Lördag
- Pankopanerad fläsknoissete med purjolöks potatis och broccoli
Söndag
- Nötstek med gräddsås, brysselkål och gelé
Vi serverar bara svenskt kött.
Vecka 47 (17 november - 23 november)
Måndag
- Bönbiffar med sås på soltorkade tomater och basilika.
- Sejryggfilé med hummersås, räkor och dill.
- Tortillas fyllda med kyckling, färska grönsaker och chilicréme.
Tisdag
- Sötluppinbiffar med picklad kålrabbi och gräslök.
- Stekt rimmat sidfläsk med nävgröt, lingon eller löksås.
- Panerad fiskfilé med kall romsås, örter och citron.
Onsdag
- Morots biffar med Västerbottenost och dragonsås
- Viltfärs biffar med gräddsås, stektlök och lingon.
Torsdag
- Pasta bolognese på ärtfärs med rödvin och parmesan.
- Kyckling med vitvinskokta champinjoner med gräslök.
- Ärtsoppa med pannkakor grädde och sylt.
Fredag
- Kockens val
- Schnitzel, skysås och vitlökssmör med örter samt gröna ärtor.
- Sejryggfilé med pepparrotsås och brytbönor.
Lördag
- Fylld kotlettrad med örter och lagrad ost samt ugnsrostad potatis.
Söndag
- Porterstek med pressgurka och svartvinbärsgelé.
Gott och enkelt att ta med
Bröd
- Fralla med pålägg och grönsaker - 35 kronor
- Filmjölksbröds smörgås - 38 kronor
- Räksmörgås - 120 kronor
Tre snittar - 30 kronor/styck
- Räk, dill och citron
- Ost med päronconfite
- Rulle med tomat, parmesan och basilika
Paj med blandsallad (3 portioner) - 300 kronor/styck
- Kycklingpaj
- Köttfärspaj
- Fetaostpaj med oliver
Fyra sallader
- Kycklingsallad - 99 kronor
- Rökt skinka och brieost - 99 kronor
- Greksallad med fetaost och oliver - 89 kronor
- Räksallad - 120 kronor
Att dricka till
- Kaffe, te - 20 kronor
- Mineralvatten och dricka - 20 kronor
- Juice - 20 kronor
Hembakade kakor och frukt
- Kaka - 25–35 kronor
- Frukt - 10 kronor
Buffé Guldkornet
- Marinerad fläskfilé
- Kycklingspett
- Timjan och rosmarin kryddad rostbiff
- Pastasallad med handskalade räkor och pesto
- Fetaostpaj med kalamataoliver
- Hembakad focaccia med paprikacréme
- Oliver och soltorkade tomater
- Tre sorters ostar, päronmarmelad, melon och kex
- Tomatsallad
- Kronärtskocksallad
- Bönsallad
- Blandsallad
Pris: 325 kronor per person
Minsta antal för att beställa buffén är 30 personer.
Kallskuren buffé
- Tre sorters kallskuret
- Potatissallad alternativt potatisgratäng
- Tomatsallad
- Bönsallad
- Kronärtskocksallad
- Vitlökscrème
- Blandsallad
- Hembakat bröd och smör
Pris: 189 kronor per person
Minsta antal för att beställa buffén är 10 personer.
Prisinformation
- Frukost: 89 kronor
- Lunch vardag: 119 kronor
- Lunch helg: 125 kronor
- Middag: 89 kronor
Öppettider
Frukost
Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30
Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30
Middag
Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30
Kafé och kiosk
Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.
Receptionskiosk finns för hotellets gäster.
Kontaktinformation
Ta gärna kontakt med oss för mer information och menyförslag.
Ola Eriksson Hildemar
Kock
Telefon: 010-834 83 08
E-post: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se
