Guldkornet kök och kafé
På patienthotellets restaurang Guldkornet, Centralsjukhuset Karlstad, serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.


Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.
Sommarstängt
Guldkornet har sommarstängt fredag 4 juli till måndag 21 juli.
Glad sommar!
Matsedlar Guldkornet kök och kafé
Guldkornets buffémeny
Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med!
Beställ på telefon: 010-834 83 08
Vecka 27 (30 juni-6 juli)
Måndag
- Vegetarisk: Biffar på ärtfärs, fänkål och purjolök med äppelsatziki.
- Kycklinglasagne med tomat och parmesan.
- Sejryggfilé med basilikasås och färska grönsaker.
Tisdag
- Vegetarisk: Wok på färska grönsaker, bönor, nudlar och koriander
- Panerad sejryggfilé med avokadocréme med lime och chili.
- Kyckling tikkamasala med koriander och ris.
Onsdag
- Vegetarisk: Lasagne med aubergine, körsbärstomater, mozzarella och
chilicréme. - Färsbiffar med pepparsås och stekt potatis.
Torsdag
- Vegetarisk: Kockens val
- Helstekt fläskkarré med bearnaisesås och rostad potatis.
- Oxbringa med pepparrotsås rotsaker och rosmarin.
Fredag
Stängt
Lördag
Stängt
Söndag
Stängt
Vecka 30 (21 juli - 27 juli)
Måndag
Stängt
Tisdag
- Pasta bolognese på ärtfärs med rödvin och parmesan
- Parmesanost panerad kyckling med chilidipp
Onsdag
- Morotsbiffar med sås på soltorkade tomater och
basilika - Schnitzel med skysås, gröna ärtor och
kryddsmör
Torsdag
- Blomkåls curry med linser, spiskummin, paprika, vitlök och kokos
- Lasagne medctomat och parmesanost.
Fredag
- Kocken val
- Helstekt fläskkarré, bearnaisesås och rostad vitlökspotatis
Lördag
Fylld kotlettrad med örter & lagrad ost, rödvinssky och broccoli
Söndag
Ugnsrostad majskyckling, aioli med färska örter och ugnsbakad potatis
Gott och enkelt att ta med
Bröd
- Fralla med pålägg och grönsaker - 35 kronor
- Filmjölksbröds smörgås - 38 kronor
- Räksmörgås - 120 kronor
Tre snittar - 30 kronor/styck
- Räk, dill och citron
- Ost med päronconfite
- Rulle med tomat, parmesan och basilika
Paj med blandsallad (3 portioner) - 300 kronor/styck
- Kycklingpaj
- Köttfärspaj
- Fetaostpaj med oliver
Fyra sallader
- Kycklingsallad - 99 kronor
- Rökt skinka och brieost - 99 kronor
- Greksallad med fetaost och oliver - 89 kronor
- Räksallad - 120 kronor
Att dricka till
- Kaffe, te - 20 kronor
- Mineralvatten och dricka - 20 kronor
- Juice - 20 kronor
Hembakade kakor och frukt
- Kaka - 25–35 kronor
- Frukt - 10 kronor
Buffé Guldkornet
- Marinerad fläskfilé
- Kycklingspett
- Timjan och rosmarin kryddad rostbiff
- Pastasallad med handskalade räkor och pesto
- Fetaostpaj med kalamataoliver
- Hembakad focaccia med paprikacréme
- Oliver och soltorkade tomater
- Tre sorters ostar, päronmarmelad, melon och kex
- Tomatsallad
- Kronärtskocksallad
- Bönsallad
- Blandsallad
Pris: 325 kronor per person
Minsta antal för att beställa buffén är 30 personer.
Kallskuren buffé
- Tre sorters kallskuret
- Potatissallad alternativt potatisgratäng
- Tomatsallad
- Bönsallad
- Kronärtskocksallad
- Vitlökscrème
- Blandsallad
- Hembakat bröd och smör
Pris: 189 kronor per person
Minsta antal för att beställa buffén är 10 personer.
Prisinformation
- Frukost: 89 kronor
- Lunch vardag: 119 kronor
- Lunch helg: 125 kronor
- Middag: 89 kronor
Öppettider
Frukost
Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30
Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30
Middag
Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30
Kafé och kiosk
Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.
Receptionskiosk finns för hotellets gäster.
Kontaktinformation
Ta gärna kontakt med oss för mer information och menyförslag.
Ola Eriksson Hildemar
Kock
Telefon: 010-834 83 08
E-post: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se