Till startsidan

Kim arbetar som röntgensjuksköterska

Jobbet som röntgensjuksköterska är en kombination av patientkontakt och teknik. För Kim Jordan Erlandsen ger det bredd och utmaning åt vardagen.– Professionen är i ständig utveckling, det finns alltid något nytt att lära sig, säger han.

Röntgensjuksköterska klär på sig skyddskläder. 

Det är inte nödvändigt, men att tycka om teknik underlättar för den som vill arbeta som röntgensjuksköterska, menar Kim Jordan Erlandsen.
– Har du ett genuint intresse för anatomi, fysiologi och teknik är det ett väldigt roligt arbete. Det händer så mycket hela tiden.

Hantering av högteknologisk medicinsk utrustning

Kim Jordan Erlandsen arbetar på röntgenmottagningen på Centralsjukhuset i Karlstad. Stor del av arbetet innebär hantering av högteknologisk medicinsk utrustning som magnetkamera (MR), skelettröntgen, datortomografi och ultraljud. Men det handlar också om traditionell patientkontakt.
– Under en vanlig dag på jobbet gör jag till exempel MR-undersökningar, förbereder mig genom att läsa anamneser, tar emot och förbereder patienter inför olika slags undersökningar, sätter nål, ställer in patienten i magnetkameran, justerar olika bildoptimerande parametrar. Så det är en väldig blandning av patientomhändertagande och ett arbete med spännande teknik, säger Kim Jordan Erlandsen och fortsätter:
– Den bästa delen med jobbet är just patientmötet. Vi har ganska korta möten med patienten så det är viktigt att ganska snabbt hinna skapa en relation med de vi träffar. Där gäller det att alltid bibehålla respekten för patienten och hjälpa den att känna sig trygg i en ganska exponerad situation.

Möjlighet till vidareutbildning inom ultraljud

Kim Jordan Erlandsen är ursprungligen från Norge men hamnade i Sverige via ett jobb i Norrköping. 2012 flyttade han till Karlstad och sedan dess har han varit på röntgenmottagningen på Centralsjukhuset.
– Stadens läge är toppen med tre timmar till vardera Oslo, Göteborg och Stockholm. En stor anledning att jag hamnade på Centralsjukhuset var också att Region Värmland gav mig möjlighet till vidareutbildning inom ultraljud under tiden jag arbetade. Där var kliniken ett väldigt bra stöd.

Med erfarenheter från andra arbetsplatser lyfter Kim Jordan Erlandsen sammanhållningen bland kollegorna som en utmärkande positiv faktor.
– Allt på avdelningen är väldigt nytt och fräscht, det var något jag gillade när jag var här och tittade inför att jag skulle börja jobba. Framför allt är vi en kärna med kollegor som arbetat tillsammans länge, som har väldigt roligt tillsammans och som har mycket erfarenhet. Det hoppas jag att man märker om man kommer hit som patient.

Välkommen att kontakta oss

Vill du veta mer om hur det är att arbeta som röntgensjuksköterska hos oss? Välkommen att kontakta HR-konsult Linda Brandel.

Eller sök våra lediga tjänster.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?