Till startsidan

Roudaw jobbar som arbetsterapeut

– När jag får jobba med en person, stötta i rehabilitering och ser att den utvecklas, då känns mitt jobb väldigt meningsfullt.

Kvinna i ett förråd med rullstolar.

Roudaw arbetar som arbetsterapeut på rehabiliteringen specialistvård på Centralsjukhuset i Karlstad. Hon pluggade till arbetsterapeut i Örebro och när det var dags att bilda familj flyttade hon till Värmland.

– Jag trivs väldigt bra här och jobbmöjligheterna var stora för mig som arbetsterapeut. Att det inte finns någon arbetsterapeututbildning här i Värmland tror jag påverkar möjligheterna till jobb.

Brett och mångsidigt

Att det blev just arbetsterapeut för Roudaw grundar sig i att hon ville utbilda sig till ett brett och mångsidigt arbete inom vården. Det hon fastnade för med yrket var möjligheterna att jobba med rehabilitering och att kunna vara med och påverka patientens aktivitetsförmåga och hälsotillstånd.

– Mina arbetsuppgifter är mycket varierande, jobbet är väldigt spännande och jag lär mig ständigt nya saker. Patientgruppen är varierad och jag får exempelvis jobba med funktionsbedömningar, aktivitetsbedömningar, mobilisering och hjälpmedelsutprovning.

Jobbet känns meningsfullt

Det Roudaw uppskattar mest i jobbet är känslan av att göra något som är meningsfullt för någon annan.

– När jag hjälper en patient som varit med om något traumatiskt och vi jobbar tillsammans med rehabilitering och ser en förändring - då känns mitt jobb väldigt meningsfullt. Det är fint att vara med om.

Arbetar i team kring patienten

Förutom att arbeta med andra arbetsterapeuter samarbetar hon och kollegorna ofta i team med andra yrkesgrupper kring patienten.

– Många av mina kollegor är också arbetsterapeuter och vi har ett stort utbyte av varandra eftersom vi delar erfarenheter. Det gör att jag aldrig känner mig helt ensam i beslut även om arbetet i sig är självständigt. Att ha den närheten till kollegorna är en stor trygghet, det kände jag speciellt när jag var ny här.

– Om du gillar att hjälpa andra utvecklas, om du gillar spännande arbetsuppgifter, om du vill ha roligt på jobbet och om du vill ha ett arbete som du kan växa i samtidigt som du lär dig nya saker hela tiden skulle jag verkligen rekommendera att jobba som arbetsterapeut, avslutar Roudaw.

Intresserad av att arbeta med oss?

Välkommen att söka våra lediga tjänster:

Lediga jobb

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?