Till startsidan

Februari 2021 - Ann Frössén

Konstverk med gröna växter skog

Konstverket Let me grow, av Ann Frössén

Frössén är en svensk konstnär, född 1953 i Stockholm. Det som började i måleri har utvecklat sig till att omfatta även video och digitala collage. Hon är utbildad i Warszawa och Paris. Hon är fortfarande delvis verksam i den franska huvudstaden, men har idag sin bas i Stockholm. Frössén har sedan åttiotalet ställt ut i Sverige och runtom i Europa.

"Granar har många gånger gett mig trygghet och skydd mot regn och vindar. När det blåser blir det vackra vågrörelser i grenarna. Genom åren har jag avbildat dem på alla tänkbara sätt.

Granar, alla barrträd men speciellt granar, står mig nära. Jag har avbildat granar sedan 70-talet, mest inspirerad av Carl Fredrik Hill och hans bångstyriga granar invid vattenfall. Granar är, för mig, påtagligt nära i skogen, resliga, starka, med en djup grön färg.

Granar har många gånger gett mig trygghet och skydd mot regn och vindar. När det blåser blir det vackra vågrörelser i grenarna.”

Här ses ett verk framtaget med digital teknik, där Frössén arbetat med fotografiska collage i dator.

”Titeln vill ge önskan om att få finnas, få vara som man är, få vara i fred för att vara fri i sin konstnärliga utveckling och att kanske kunskaper – att veta – ger ro.”

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?