Till startsidan

Maj 2020 - Fredrik Lindqvist

Lindqvist är född 1968 i Kristianstad. Han har studerat vid Konstskolan, Kristianstad, Konsthögskolan Umeå, Kunstakademie Düsseldorf. Lindqvist trycker bland annat träsnitt på tyg och papper. Det feta trycket möter färgade, prickiga och mönstrade tyger.

Bilderna är ofta uppbyggda som collage och där uppstår en värld av humor och bitande allvar. Hans formspråk är starkt och direkt och hans verk andas en intensiv längtan efter äventyr, romantik, lust och liv.

Lindqvist om sin konst:

Det grova och aggressiva träsnittet står här i stor kontrast till det mjuka tyget.Träsnittet med en uråldrig tradition blandas med motiv av dagens moderna värld. Jag gör även tredimensionella dockor, fjärilar och insekter som bär tryck av träsnitt. På så sätt kan jag också göra hela rumsinstallationer. Installationerna har ofta byggts på barnets perspektiv att se sin omgivning. Överdimensionerade insekter och fjärilar för tankarna till mardröm och skräckfilm. Blandningen av mjuka dockor, humor och obehag har stått i stor kontrast till varandra.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?