Till startsidan

Mars 2020 - Albin Liljestrand

Albin Liljestrand, född 1996 är konstnär, musiker och författare från Ransby, Sysslebäck i Värmland, där han fortfarande bor och är verksam. Han har beskrivits som ett fenomen, mogen i sin konst trots sin unga ålder.

© Konstnär Albin Liljestrand / Bildupphovsrätt 2020. Foto: Maria Andrén

Det finns en stor variation av uttryck och en stor mängd intryck i Albin Liljestrands konst. Han arbetar bland annat med akvarell, olja och tusch. Hans bilder är ofta dramatiska och surrealistiska. Han säger själv att det finns 1000 vägar in i en målning, att hans konst bygger på idéer istället för en viss estetik. De skildrar hans liv så som han upplever det. Det är bildkonsten som nått offentligheten men Albins konstnärskap innefattar som sagt även författande och musikskapande.

I månadens verk ser vi Liljestrand arbeta kring figuren Klas-Gimli, som återkom i ett flertal verk på Utställningen Klas - Gimli på Haga. Där följde vi i målningar Klas, bosatt på Haga i Karlstad, i olika vardagliga situationer. Längs hans berättelse snuddade Liljestrand vid ämnen som konspirationsteorier, utanförskap, splittringar i västvärlden och definitioner av konst. Målningarna innehöll ingen tydlig berättelse från början till slut. Vi fick dra slutsatser själva.

Liljestrand är en ung talangfull men redan etablerad konstnär, som med olika uttryck och tekniker skapar och förmedlar levande konstverk till oss betraktare.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?