Till startsidan
Start / Kultur / Kulturutveckling / Film / Region Värmlands filmverksamhet

Region Värmlands filmverksamhet

Vi stärker den lokala filmkulturen genom att stödja produktioner, verka för en stark biografstruktur och genom att vara en resurs och en inspiratör för kommunernas utvecklingsarbete och i skolornas undervisning.

Vi fungerar både som en medproducent av kortfilmer och dokumentärer. Vi verkar för en infrastruktur som gör det möjligt för medie- och filmbranschen i regionen att växa. Därför stöttar vi lokala filmaktiviteter, filmutbildningar, filmfestivaler och regionala mötesplatser för filmskapare.

Garantera mångfald

Region Värmlands uppgift är att garantera mångfald och kvalitet i olika visningsfönster. Vi ska medverka till olika arrangemang och upplevelser där visningslokalerna fungerar som nav. En stark biografstruktur är en förutsättning för att så många som möjligt ska få tillgång till ett aktuellt utbud av kvalitativ film.

Film som utrycksform i skolan

Det är kommunernas ansvar att ge elever möjligheter att möta rörlig bild som konst och uttrycksform i skolan – både i eget skapande som ett verktyg i undervisningen och som upplevelse på biografen eller i andra visningsformer. Kommunerna ska även skapa möjligheten för fler unga att göra film på fritiden. Vi är en resurs, inspiratör och kompetensutvecklare för kommunernas långsiktiga utvecklingsarbete på området.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?