Till startsidan
Start / Jobb, utbildning & forskning / Klinisk utbildning och praktik / Vårdadministratör (medicinsk sekreterare)

Vårdadministratör (medicinsk sekreterare)

En vårdadministratör eller en medicinsk sekreterare arbetar med att sköta den administrativa delen inom sjukvård samt medicinsk dokumentering.

Skriver diktat.

Yrkeshögskoleutbildning på två år

Utbildningen till vårdadministratör är en yrkeshögskoleutbildning på två år. Utbildningen ger dig kunskaper om bland annat patientrelaterad dokumentation, diagnos- och åtgärdskodning, vårdflödet, vårdens administration och organisation, vårdjuridik, medicinsk engelska, samt hur omvärldsförändringar kan påverka din yrkesroll. 

Praktik (LIA)

En fjärdedel av utbildningen till vårdadministratör är praktik, så kallad Lärande i Arbete (LIA). LIA:n ger dig möjlighet att använda dina kunskaper ute på en arbetsplats och se hur yrket går till i verkligheten. Du får också möjlighet att bredda ditt nätverk och knyta värdefulla kontakter inför framtiden. Praktikplatserna vid Region Värmland är till för dig som läser vid lärosätena i Karlstad och Kristinehamn.

Lätt att få jobb efter utbildningen

Det efterfrågade behovet av vårdadministratörer är mycket stort och du har därför stora möjligheter att få jobb direkt efter utbildningens slut.

Möt Louise som arbetar som vårdadministratör

– Patienten är i fokus. Genom att jag ser till att all information finns i patientens journaler kan de få en smidigare övergång mellan avdelningarna, säger Louise Bredberg som arbetar som vårdadministratör. Läs en intervju med Louise. 

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?