Till startsidan
Start / Kultur / Kulturutveckling / Barn och unga / För dig som ung kulturutövare

För dig som ung kulturutövare

Region Värmland arbetar med barn och unga och kultur på flera olika sätt. Här hittar du information som rör dig som är ung och kulturintresserad.

Dansare vid vatten.

Drömsommarjobbet

Drömsommarjobbet är en möjlighet för dig som just gått ut grundskolan årskurs 9, eller årskurs 1 eller 2 på gymnasiet. Under ett antal sommarveckor får drömsommarjobbarna arbeta tillsammans med professionella handledare inom olika konstnärliga uttryck. Drömsommarjobbet riktar sig till dig som är ung och skriven i Värmlands län.

Mer om Drömsommarjobbet.

UKM

Ung Kultur Möts (UKM) är en mötesplats för kreativa unga. Om du är mellan 13 och 20 år är du välkommen att vara med. Ställ ut foton, gör konster med jojo eller dansa K-pop. Allt som kan visas i en utställning eller på en scen har en given plats i festivalen.

Genom att vara värd för festivalen, eller hjälpa till med arrangemanget på annat sätt, är du med och skapar en upplevelse värd att minnas. En grym erfarenhet som får dig att växa och dessutom passar fint i CV:t.

Region Värmland är medlem i föreningen UKM Sverige.

Mer om UKM.

Kulturskola

Du som är intresserad av att lära dig spela ett instrument eller testa något annat konstnärligt uttryck, kontakta kulturskolan i din kommun! Där finns många möjligheter att prova på eller fördjupa dig inom ditt eget skapande.

Ungdomspengar

Ett ekonomiskt stöd som är avsett att stödja ungdomars egna initiativ inom kulturområdet.

Mer om Ungdomspengar.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?