Till startsidan

Seminarieserie om kompetensförsörjning, breddad rekrytering och normer

Vill du hjälpa din organisation att stå i framkant och leda utveckling? Då är du är varmt välkommen att delta i Attraktionskraft Värmlands kostnadsfria mötesserie. Seminarierna ger dig kunskap och verktyg att arbeta med olika frågor, till exempel kompetensförsörjning, breddad rekrytering och normer som främjar en schyst arbetsplats.

Man som står och föreläser med händerna utsträckta.

Johan Pettersson, universitetsadjunkt och lärare vid Polishögskolan i Malmö där han dagligen arbetar med frågor som rör makt, normer, förväntningar och fördomar.

Vad menar vi när vi pratar om machokultur på jobbet, och vilka blir konsekvenserna?

Den 17 maj pratar vi machokultur och dess påverkan på arbetsmiljön under ett nytt frukostseminarium tillsammans med Johan Pettersson. Han är lärare vid Polishögskolan i Malmö där han dagligen arbetar med frågor som rör makt, normer, förväntningar och fördomar tillsammans med sina polisstudenter.

Föreläsningen handlar om att tydliggöra vad som menas när vi slentrianmässigt pratar om "machokultur" på arbetsplatser. Vad innebär det i praktiken, vad är orsakerna till att den uppstår och vilka negativa konsekvenser riskerar att uppstå som en konsekvens? Och framför allt, vad kan vi göra för att jobba aktivt med frågan på våra arbetsplatser – oavsett om det handlar om hur en tillåts vara som anställd eller vilken jargong som råder.

Det övergripande syftet med denna träff är att få ökad kunskap, reflektion och inspiration som kan bidra till att vi säkerställer att alla ska trivas på jobbet – inte bara vissa.

Praktisk information

Du kan välja att delta fysiskt på plats vid Karlstads Innovation Park (Sommargatan 101A, Karlstad) klockan 7.30 för att inleda dagen med en frukostmacka. Eller så kan du delta digitalt via länk klockan 7.45.

Seminariet är kostnadsfritt. För fysiskt deltagande är sista anmälningsdag den 14 maj, för digitalt deltagande den 16 mars.

Anmäl dig här

Preliminära frukostseminarier under 2024

  • 17 maj – machokulturer
  • 13 september – föräldraledighet och vab
  • 25 oktober – jämställdhet i välfärden

Om Attraktionskraft Värmland

Attraktionskraft Värmland är en fyraårig satsning för att stärka den framtida kompetensförsörjningen. Projektet drivs av Region Värmland tillsammans med Paper Province, Compare och IUC/Stål & Verkstad.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?