Till startsidan
Start / Hälsa & vård / Nya CSK / Om Nya CSK

Om Nya CSK – satsningen på att utveckla framtidens Centralsjukhus i Karlstad

Nu börjar vi arbetet med att bygga om Centralsjukhuset i Karlstad (CSK). Vi skapar rum för framtidens vård och för alla i Värmland – i dag och i morgon.

Centralsjukhuset består av byggnader som i flera fall är mer än hundra år gamla, som varken är anpassade för modern vård eller möjliga att renovera upp.

När vi gör om Centralsjukhuset bygger vi för mötet med dagens och morgondagens patient, för effektiva arbetssätt och en hållbar hälso- och sjukvård.

Videon ovan visar hur Centralsjukhuset i Karlstad kommer att förändras – vad vi ska bygga och var på Centralsjukhusets område.

Kort om Nya CSK

Detta ska byggas: Ett mottagningshus, ett entréhus och ett akuthus. Därtill kommer ett parkeringshus, rivningar och ombyggnationer på befintliga Centralsjukhuset.

Var: På befintligt sjukhusområde.

Entreprenör: Skanska. Avtal tecknat den 24 september 2021 om den första byggetappen som inkluderar mottagningshus, akuthus och rivningar och ombyggnationer samt ett parkeringshus.

Kostnad: Regionfullmäktige har anslagit upp till sju miljarder kronor i 2020 års penningvärde för den första och andra etappen.

Byggstart: Tidigast 2024.

Väntas vara klart: Cirka 15 år efter byggstart.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?

Till toppen