Till startsidan

Forum Jämställdhet 2024

Sveriges största jämställdhetskonferens kommer till Karlstad 2024! Region Värmland och Karlstads kommun är värdar för konferensen Forum Jämställdhet som äger rum 7–8 februari på Karlstad CCC.

Forum Jämställdhet är årets stora händelse för alla som arbetar med jämställdhet, där över 1 000 deltagare samlas för att få inspiration, kunskap och en chans att nätverka. Konferensen riktar sig till chefer, förtroendevalda, forskare och experter från offentlig och privat sektor, men det finns också ett öppet program och en utställning som vem som helst kan besöka utan krav på deltagarbiljett.

Det öppna programmet – gratis och öppet för alla

Är du nyfiken på jämställdhetsfrågor? Då är du varmt välkommen till det öppna programmet på Forum Jämställdhet. Du får möjlighet att höra olika aktörer berätta om aktuella frågor och satsningar kopplat till jämställdhet i ett 40-tal korta pass i olika format: föreläsningar, panelsamtal och kulturinslag.

Det öppna programmet är gratis, kräver ingen anmälan och är öppet för alla. Du behöver inte köpa en deltagarbiljett till konferensen för att se det öppna programmet.

Öppna programmet

Tid: 7 februari, klockan 8.30–17 och 8 februari, klockan 8–15.

Plats: Lilla scenen på entréplan, Karlstad CCC, Tage Erlandergatan 8.

Här hittar du tider och medverkande i det öppna programmet (karlstad.se).

Väskförbud gäller på konferensen

Polisen beslutade den 1 november 2023 att införa väskförbud på större evenemang. Eftersom Forum Jämställdhet räknas som ett evenemang i form av en allmän sammankomst, gäller väskförbud på konferensen och även det öppna programmet.

Väskförbud på konferens - Frågor och svar (forumjamstalldhet.se)

Anmälan till Forum Jämställdhet 2024 är öppen

Om du vill delta på hela konferensen behöver du boka biljett. Som konferensdeltagare får du delta i huvudprogrammet som består av fördjupande seminarier, goda exempel, praktiska metodverkstäder och tankeväckande brandtal.

Här kan du läsa mer om konferensens program och boka din biljett (forumjamstalldhet.se).

Region Värmland och Karlstads kommun är värdar

Forum Jämställdhet flyttar mellan städer som har ett väl utvecklat jämställdhetsarbete. Konferensen kommer till Karlstad och Värmland för andra gången, första gången var 2018. Region Värmland och Karlstads kommun delar på det lokala värdskapet – bland annat genom att koordinera det öppna programmet, delta i utställningen, samarbeta med arrangören kring program och upplägg, och bjuda in till en värdmiddag den 7 februari, där vinnaren av Svenska Jämställdhetspriset 2024 kommer att koras.

– Att Forum Jämställdhet väljer att återvända till Karlstad och Värmland är hedrande och ett kvitto på att vi är en attraktiv region som ligger i framkant både när det gäller arbete för ökad jämställdhet och att arrangera stora evenemang, säger Peter Bäckstrand, regiondirektör för Region Värmland.

– Vi är såklart glada och stolta att Forum Jämställdhet kommer till Karlstad igen! Vi vet att det skapar engagemang och sätter extra fokus på frågan och det ger också en möjlighet för inspiration och kompetensutveckling i våra verksamheter, säger Ulrika K Jansson, kommundirektör i Karlstads kommun.

En scen med fioler, gitarrer, granar och levande ljus.

Västanå Musik & Teater, Hanna Kulle och Ismael Ataria

Under värdmiddagen på Forum Jämställdhet, den 7 februari, uppträder musiker från Västanå Musik & Teater med skådespelaren Hanna Kulle och poeten Ismael Ataria. Västanå Musik & Teater har ett unikt uttryck där den folkliga kulturens berättarkonst, musik, dans och estetik samspelar – på ett sätt som både bevarar och förnyar den folkliga traditionen. Deras uppsättningar i Berättarladan i Rottneros drar årligen en stor publik.

De lokala värdarna, Karlstads kommun och Region Värmland, ser fram emot att ge deltagarna på Forum Jämställdhet en glimt av detta konstnärliga uttryck och den värmländska berättarkonsten som vi är så stolta över.

Under middagen koras även vinnaren av Svenska Jämställdhetspriset.

Vad är Forum Jämställdhet?

Forum Jämställdhet är Sveriges största konferens om jämställdhetsfrågor. Den arrangeras varje år av Sveriges Kvinnoorganisationer som är en politiskt obunden paraplyorganisation för kvinnorörelsen i Sverige.

Forum Jämställdhet samlar årligen över 1 000 deltagare från privat och offentlig sektor med ett fullspäckat program med föreläsningar, seminarier och metodverkstäder. Här koras även vinnaren av Svenska Jämställdhetspriset. Läs mer om konferensen och priset (forumjamstalldhet.se).

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?